Hlavní navigace

CES 2013: Dveřní zámek Lockitron odemknete pomocí BT 4.0 nebo na dálku aplikací

15. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Malá firmička Apigy na CESu ukázala chytrý zámek Lockitron. Že na zamykání dveří už není co vylepšit? Lockitron můžete používat klasicky: zvenčí jej zamknete nebo odemknete klíčem, zevnitř knoflíkem. Kromě toho však zámek obsahuje programovatelnou jednotku s Wi-Fi a Bluetooth 4.0.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Díky tomu můžete Lockitron zamknout nebo odemknout i z druhé strany planety pomocí mobilu. Když jdete ven, nemusíte s sebou brát klíče. Lockitron má aplikaci pro iOS a Android, ale funguje s každým telefonem i pomocí SMS. Uživatelé s iOS mohou využít i funkce Sense, která zámek automaticky řídí pomocí Bluetooth. Pro Android se tato funkce zatím chystá, stejně jako speciální NFC tag, který bude sloužit ke stejným účelům.

Apigy Logitron Apigy Logitron Apigy Logitron Apigy Logitron

Lockitron napájí čtyři tužkové baterky, vydrží až rok provozu. Jakmile bude docházet šťáva, na mobil přijde výstraha. Zámku lze přidělit několik uživatelských rolí tak, aby jej mohla používat celá rodina. Navíc umí nastavit i dočasné přístupy pro návštěvy atd. Klíčovou otázkou (doslova) bude bezpečnost systému. Co je programovatelné a bezdrátové, lze časem vždy nějak prolomit. Tvůrci Lockitronu ale zatím hodně věří.

KL24

 

Zámek se začne prodávat už v březnu za 179 dolarů (přes 4000 Kč s DPH). Utratili byste za zámek tolik, i když vám přinese mnoho pohodlí?

Byl pro vás článek přínosný?