Hlavní navigace

CES 2013: Lenovo Horizon je malý stůl i obrovský tablet

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak vypadá budoucnost podle Lenova? Nemyslí na éru post-PC, ale PC Plus. Tablety a chytré telefony doplní počítače nebo notebooky. Čtvrtou chytrou obrazovkou ale bude ještě dotykový stůl, na něm si máme užít společné ovládání aplikací, prohlížení fotografií ve více lidech atd.

Lenovo IdeaCentre Horizon Table PC Lenovo IdeaCentre Horizon Table PC
Lenovo IdeaCentre Horizon

Lenovo začne brzy prodávat dotykový počítač IdeaCentre Horizon Tablet PC s displejem o úhlopříčce 27 palců, který lze použít i v horizontální podobě jako stůl. Běží na něm Windows 8, dotyková vrstva rozpozná 10 prstů najednou. Uvnitř se skrývá procesor Intel Core i7 a grafika GeForce, pravděpodobně v mobilních verzích, přesnější specifikace bohužel neznáme. Součástí je zvukový systém Dolby Home Theatre v4.

Odolná ochranná vrstva maxitabletu má ustát vnější tlak. V balení se totiž nachází speciální hrací kostka, čtyři joysticky a panáčci pro hraní deskových her. Na počítači bude nainstalován Lenovo App Shop (převlečený Intel AppUp) s více než 5000 aplikacemi, další budou dostupné ve Windows Storu a přes BlueStacks (androidové aplikace). Speciální software chystají herní studia Electronic Arts a Ubisoft.

CS24

" width="560" height="315" frameborder="0">

Lenovo IdeaCentre Horizon se začne prodávat v létě za cenu okolo 1699 dolarů. Čínský výrobce chystá ještě větší model „Gamma“ s 39" úhlopříčkou.