Hlavní navigace

CES 2013: Microsoft oznámil 60 milionů prodaných licencí Windows 8

9. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední číslo, které nám Microsoft o prodejích Windows 8 prozradil, bylo 40 milionů prodaných kopií na konci listopadu. Nyní, o zhruba měsíc později, se světu opět svěřil, a to v souvislosti s výstavou CES 2013. Ke včerejšímu dni firma prodala 60 milionů licencí. Protentokrát víme aspoň trochu, co všechno toto mohutné číslo zahrnuje. Spadají sem kopie, které byly předány OEM výrobcům počítačů, současně se do šedesáti milionů započítávají také upgrady. Právě levné a snadné upgradování stávajících počítačů bereme jako velkou novinku.

Tip: Microsoft prodal 40 milionů kopií Windows 8. Nový rekordman na obzoru?

Někteří se domnívají, že se již prodeje zlepšit nemohou a startovní týdny byly nejsilnější, jenže s dostupností nových počítačů, na míru šitých Windows 8, to nebylo nejlepší, právě naopak. Osobně věřím tomu, že až bude trh dostatečně naplněn a lidé se s Osmičkami aspoň trochu seznámí, mohly by prodeje stoupnout. Dvacet milionů licencí za jeden měsíc, konkrétně pak za druhý měsíc, co se Windows 8 nachází v prodeji, se nemusí zdát jako mnoho. Podobně se nicméně prodávala také Windows 7, jak Microsoft upozorňuje.

 

Jenže Windows 8 přichází na trh v době, kdy na světě existuje ještě více počítačů, navíc jsou mnohem levnější a právě nízká cena zákazníky obvykle táhne. Proto by jejich prodejnost měla být vyšší. Na straně druhé se pokouší o převrat, kterému se konzervativní uživatelé brání, o to více to platí pro firmy, které mnohdy teprve přešly na Windows 7 a Osmičky elegantně přeskakují. Prodeje počítačů navíc skomírají. Ve světle těchto faktů si tedy novinka na trhu nevede špatně. Každá mince má dvě strany.

Opět nevíme, zda do prodejů Redmondští přimíchali také Windows RT. Počet aplikací ve Windows Store se rovněž zvýšil. Nalezneme zde čtyřnásobný počet ve srovnání s koncem října. Překročena byla hranice 100 milionů stažení. Microsoft v přehledovém videu ukazuje devět počítačů, jenž byly vyrobeny pro Windows 8, viz níže. Stroje především dostávají do vínku dotekové a odnímatelné obrazovky. Zaujal vás některý?

CS24

Zdroj: Blogging Windows