Hlavní navigace

CES 2013: Mobee Magic Feet dobije jablečnou klávesnici i myš bezdrátově

14. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mobee má na svědomí hned několik doplňků pro uživatele Maců. Nás na CES 2013 zaujala speciální sada, která vyřeší problém s dobíjením baterií v bezdrátové klávesnici a Magic Mouse. Magic Feet se skládá z větší části, jenž je vybavena žlábkem pro položení klávesnice od Applu nebo Magic Trackpadu. Na horní části je ploška, pod kterou je ukrytá indukční nabíječka. Ta se rovněž nachází i v boční části, která je v kontaktu s klávesnicí.

Mobee Magic Feet
Mobee Magic Feet

  Mobee Magic Feet  Mobee Magic Feet Mobee Magic Feet Mobee Magic Feet

V sadě najdete i potřebné protikusy, které jsou vyžadovány pro indukční nabíjení. V případě Magic Mouse je nutné vyměnit celou spodní část – tedy kryt baterií. Z klávesnice (nebo trackpadu) pak stačí vytáhnout baterie a do šachty zasunout speciální nástavec. Pokud s ním potom zařízení v korýtku přiblížíte k dobíjecí cívce, vestavěný akumulátor se začne dobíjet. Myš stačí pro dobití po ukončení používání položit na horní plochu základny.

Pokud byste nechtěli kompletní sadu, která vyjde na celých 149 EUR, výrobce nabízí i samotný Magic Charger – tedy dobíjecí podložku pod Magic Mouse.