Hlavní navigace

CES 2013 Unveiled: Nejžhavější novinky ještě před oficiálním zahájením

7. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V neděli před zahájením CESu se vždy koná akce s názvem Unveiled, na které jsou představeny nejzajímavější a nejinovativnější produkty. Pojďte se s námi podívat na ty, které nás nejvíce zaujaly.

Monstrózní LG

Jednomu rohu akce definitivně dominovala obří televize od LG. Model 84LM9600 nabízí úhlopříčku 84" palců, UHD rozlišení (3840 × 2160 px) s funkcí vylepšování méně kvalitního obrazu, nechybí samozřejmě 3D (s brýlemi) a také špičkový zvuk. Televize má IPS panel, na barvách i pozorovacích úhlech to jde skutečně poznat (posuďte sami na fotografiích). Všimněte si také tloušťky – televize je dost možná tenčí, než to co máte v obýváku vy. Cena je stanovena na 19 990 dolarů.

LG 84LM9600
LG 84LM9600

LG 84LM9600
LG 84LM9600 LG 84LM9600 LG 84LM9600 LG 84LM9600

Ohýbání je tady

Firma Atmel představila svou technologii Xsense – nejde o ohebné displeje, ale o senzorovou plochu. Tu je  možné přizpůsobit v podstatě jakémukoli povrchu, dají se tak vyrobit telefony se zaoblenými kraji na kterých budou dotyková tlačítka, krásnou ukázkou je také dotykový panel v automobilu, který můžete vidět na fotografii.

Atmel Xsense Atmel Xsense Atmel Xsense Atmel Xsense Atmel Xsense Atmel Xsense Atmel Xsense Atmel Xsense Atmel Xsense

Belkin do domácnosti

Chytrá domácnost začíná být u Belkinu prioritou, v posledních letech nám předvedl již celou řadu zajímavých řešení. Tím posledním jsou chytré vypínače, které můžete snadno ovládat přímo z aplikace pro chytrý telefon či tablet. Designové varianty pro Evropu budou jiné – ptali jsme se.

Belkin WeMo Light Switch Belkin WeMo Light Switch Belkin WeMo Light Switch Belkin WeMo Light Switch

Megatelevize LG, ohebné senzorové plochy, chytrý Belkin

Chytrý hloupý telefon, voděodolný nano-nátěr, nejmenší reprobox na světě

Chytrý hloupý telefon

Francouzská firma Urban Hello (odhadnuto podle velmi vtipného přízvuku zástupců firmy) vyrobila úplně normální hloupý telefon. Prostě bezdrátovou pevnou linku. Navrhla ho ale tak chytře, že nás zaujal mnohem víc, než kdejaký smartphone. Když ho dáte k uchu, funguje normálně, když ho postavíte na stůl, přepne se do režimu handsfree – nabízí velmi kvalitní 360° mikrofon i reproduktory. Jednoduché a elegantní.

UrbanHello UrbanHello UrbanHello UrbanHello UrbanHello UrbanHello UrbanHello UrbanHello UrbanHello UrbanHello

Skutečná revoluce

O firmě HzO a jejich technologii Waterblock jste už možná slyšeli, vidět to ale na živo je opravdu úžasné. Jejich firma provádí speciální nanotechnologický nátěr uvnitř přístroje, který zajistí absolutní a doživotní voděodolnost. Tuto technologii bude nabízet přímo výrobcům, už během CESu by měla být ohlášena partnerství s velkými firmami. Ve vodě (ale třeba i limonádě) zástupci firmy koupaly telefony, tablety, ale třeba i Kindl. Vše plně funkční – stačilo jen vytáhnout a začít používat.

HzO Waterblock HzO Waterblock HzO Waterblock HzO Waterblock
HzO Waterblock HzO Waterblock HzO Waterblock HzO Waterblock

Nejmenší reprobox na světě

Tímto se chlubí firma Matrix Audio a my nemáme důvod jí nevěřit. Jejich symetrická kostička Qube Speaker hraje poměrně nahlas, kvalita ale není nijak zázračná. Tady však jde hlavně o rozměry a ty jsou skutečně fascinující (hrana má 38 mm, celek váží 7 gramů). Ke zdroji zvuku se připojuje 3,5mm jackem, integrovaná baterie se nabíjí přes microUSB. Kostka je tak malá, že se do ní nepodařilo dát ani druhou diodu,  která by signalizovala nabíjení. I proto zatím krabičky není možné řetězit do série – podle zástupců firmy se snad dočkáme v druhé generaci. Cena je stanovena na 50 dolarů.

Matrix Audio Matrix Audio Matrix Audio Matrix Audio
Matrix Audio Matrix Audio Matrix Audio Matrix Audio

Velký stánek Lenova a malý bonus

Lenovo se toho nebojí

Čínská firma Lenovo večírek Unveiled zasponzorovala, takže dostala největší prostor pro prezentaci svých produktů. A že měla co ukazovat! Hned na kraji stál jejich nový herní počítač Eraser X700, který má krásnou skříň, na který září staré dobré tlačítko pro okamžité přetaktování (CPU i GPU), jen už se nejmenuje Turbo. Na výběr budou různé konfigurace, ty nejnižší (už hodně nabušené) začnou na 1499 $. Do prodeje by měl stroj jít v květnu, o dostupnosti na českém trhu si ale dovolujme dosti pochybovat.

Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled  

Lenovo také ukázalo celou řadu zajímavých smartphonů na Androidu, bohužel ani jeden z nich na platformě Intelu(vše tedy ARM). Vidět můžete 5" IdeaPhone K860 se čtyřjádrem na 1,4 GHz nebo P770 s 3500mAh baterií, která by měla zajistit minimálně dvojnásobnou výdrž oproti běžnému smartphonu.

Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled 

Velmi nás zaujal také nový hybridní tablet Lenovo Helix na Core i7. Ten designově vychází z ThinkPadů (a ThinkPadů Edge). Zajímavé je, že ve spodní části tabletu najdeme celou řadu standardních konektorů, nabízí také stylus. Navíc je možné jej do základny zasunout i opačně a získat tak prezentační stojánek. Tablet by měl vydržet šest hodin, základny pak přidá další čtyři.

Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled  Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled Prezenace Lenova na CES Unveiled 

BONUS: Combat Creatures

Jako bonus tady máme malé mechanické bojovníky značky Combat Creatures – modrý střílí kuličky, červený speciální plastové disky. Roboty můžete ovládat speciálním gamepadem, mohou také fungovat autonomně. Video, na kterém probíhá souboj bohužel sežrala paměťová karta. Pokud je na výstavišti potkám, chybu jistě napravím – stojí to za to.

MMF24

Combat Creatures Combat Creatures Combat Creatures Combat Creatures
Combat Creatures Combat Creatures Combat Creatures

 

Fotografie pořízeny  fotoaparátem Canon PowerShot G15