Hlavní navigace

CES: Huawei představilo nejtenčí smartphone na světě, s Androidem 4

9. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Huawei vstoupilo na český trh v srpnu minulého roku. Od té doby jsme se dočkali několika síťových prvků a také smartphonů Ideos X1, Honor a Sonic, které neměli vůbec špatnou odezvu. Na CES přišli Číňané s novou generací telefonů, které nabídnou vysoký výkon a hlavně minimální tloušťku.

Huawei Ascend P1 S Huawei Ascend P1 S

Huawei Ascend P1 S je tenký pouze 6,68 mm, což je méně, než tloušťka Motoroly Razr (7,1 mm). I proto se zatím může pyšnit titulem nejtenčího smartphonu na světě.

Telefon bude poháněn dvoujádrovým procesorem TI OMAP 4460, o grafický výkon se postará PowerVR SGX 540 (Nexus S, Kindle Fire, Meizu M9). Displej s úhlopříčkou 4,3" nabídne rozlišení 960 × 540 (qHD), což znamená hustotu pixelů 256 PPI. Z použité technologie Super AMOLED vyplývá přítomnost PenTile matice s menším počtem subpixelů. Huawei Ascend P1 S poběží na Androidu 4.0 (Ice Cream Sandwich) pravděpodobně bez jakékoliv nástavby.

Huawei zároveň představilo sesterský smartphone Ascend P1, který má mít totožný hardware a velmi podobnou konstrukci, která se bude lišit jen větší tloušťkou (7,69 mm). Za tou stojí zvýšená kapacita baterie. U modelu P1 S to je 1 670 mAh, zatímco P1 bude disponovat kapacitou 1 800 mAh.

Zadní kamera s rozlišením 8 Mpx bude umět natáčet FullHD video a k přisvětlení budou sloužit dvě LED diody. Přední kamera si pak poradí s rozlišením 720p. Díky MHL můžete telefon vybavit redukcí na HDMI a propojit jej s televizí.

Huawei Ascend P1 S

KL24

Oba telefony by měli disponovat zadním krytem s kovovými prvky a třemi různými barvami. Na trhu budou dostupné kombinace černé, bílé a sytě růžové a to ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku