Hlavní navigace

CES: První produkty Trendnet pro Wi-Fi 802.11ac přichází s propustností 1,3 Gb/s

10. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americký Trendnet uvedl v tiskové zprávě své první produkty s podporou pro nový standard bezdrátové technologie Wi-Fi páté generace, 802.11ac. Obecné informace o něm si můžete přečíst v tomto článku, zde jen připomenu, že nabízí až 433 Mb/s na užší pásmo 80 MHz a až 867 Mb/s na širší pásmo 160 MHz. Novinkami Trendnetu jsou konkrétně router TEW-811DR a adaptér pro mediální zařízení TEW-800MB.

Tisková zpráva je jak už to tak mnohdy bývá na informace velmi skoupá. Zřejmé je jen to, že s ohledem na avizovanou propustnost (1,3 Gb/s) a zpočátku dostupné čipy pouze pro užší 80MHz pásmo jsou všechny tři antény určené pro práci na rozsahu 5 GHz. To znamená podporu standardů 802.11ac, n a možná a, ale rozhodně ne b a g. To je trochu střelba do sebe, protože ze starších zařízení jich má podporu 5 GHz velmi málo a z novějších situace o mnoho lepší není, podporu mají u mobilních bezdrátových modulů hlavně ty Intel, které ale nejsou v noteboocích tak běžné (zejména kvůli ceně).

Router TRENDnet TEW-811DR Adaptér TRENDnet TEW-800MB

I další informace je třeba ve zprávě hledat mezi řádky či spekulovat. Tak například nejspíše budou mít obě zařízení konektivitu 1000Base-T, jinak by to byl s Fast Ethernetem opravdu fenomenální propadák.  „AC mediální most s podporou až čtyři multimediálních zařízení“ zřejmě znamená možnost připojit televizory a podobné zařízení k TEW-800MB, přes který do nich bude možné přes USB (či Ethernet, mají-li pro něj podporu) streamovat data. Zařízení mají být dostupná někdy „později“ v letošním roce za cenu přes 200 amerických dolarů, resp. kolem 200 dolarů za TEW-800MB.

Zdroj: techPowerUp

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?