Hlavní navigace

CES: Sony po letech uvádí první telefony bez Ericssonu

10. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak jste možná loni na podzim zaregistrovali, společnost Sony se po deseti letech spojených značek v oblasti mobilních a chytrých telefonů rozhodla vydat se opět na sólovou dráhu a oznámila, že od švédského giganta Ericsson kupuje 50% podíl ve společnosti Sony Ericsson Mobile Communication AB. Toho bude pravděpodobně brzy využito ve více produktech, do té doby se ale stihl tento japonský výrobce chopit příležitosti v podobě veletrhu CES a představil vlastní telefon se značkou Sony (bez přídavného Ericsson).

Tímto počinem je Xperia ion a bude to první Sony telefon, který má integrovanou technologii LTE (3GPP Long Term Evolution). Přístroj je taktéž vybaven 4,6" displejem a dle očekávání je možné využít služby typu Music Unlimited a Video Unlimited.

Zde naleznete přehled základních vlastností:

Sony Xperia ion
Operační systém Android 2.3 Gingerbread
Procesor 1.5GHz dvoujádrový Snapdragon S3
Grafický procesor Adreno 220
Displej 4,55" Engine Reality, rozlišení 1280 × 720 pixelů
Velikost interního úložiště 16 GB
Operační paměť 1 GB RAM
Slot na paměťovou kartu Ano - MicroSD, až 32 GB
Datové přenosy 3G, EDGE/GPRS, Wi-Fi, LTE
Komunikační rozhraní Bluetooth v3.0, microUSB v2.0
Fotoaparát 12 Mpx, možnost natáčení videa až 1080p
Přední webkamera Ano, VGA

Model Xperia ion by měl být k dispozici ve druhém čtvrtletí letošního roku, ale zatím nemáme žádné informace o cenách ani bližších podmínkách.

KL24

Druhým samostatným telefonem se stal očekávaný model s označením Nozomi, nyní představen jako Xperia S. O tomto telefonu jsme se pokusili získat více informací a věnovali mu samostatný článek.

Byl pro vás článek přínosný?