Hlavní navigace

CES Unveiled: ochutnávka technologických novinek (2. část)

11. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce


Bikn, 3M, Allure, Audiovox a další‚Ķ

BiKN

Treehouse Labs představili svůj systém BiKN pro iPhone. Jedná se o ochranný obal, který zároveň slouží jako lokalizační nástroj. Dokoupit si totiž můžete malé přívěšky, které pak připevníte na věci, které často ztrácíte - tašky, peněženky, klíče nebo i děti. Pomocí iPhonu pak můžete snadno najít polohu daného předmětu, případně si klíče nechat zapípat. Přívěšky je také možné propojit přímo mezi sebou.

Více informací zde: www.treehouselabs.com/webkey

 BiKN BiKN BiKN BiKN BiKN BiKN

 

3M

Firmu 3M asi není třeba nijak zvlášť představovat - v poslední době se začali zaměřovat na dotyková řešení. Menší displej je již běžně dostupný, velký dotykový stůl, který připomíná slavný Microsoft Surface (který zůstal konceptem) zatím bohužel dostupný není.

3M 3M 3M 3M 3M

 

Allure

Allure Energy není jen dálkově ovládaný termostat - jedná se o samostatně uvažující jednotku schopnou se učit. Pokud k ní připojíte smartphony nebo tablety jednotlivých členů domácnosti, bude sledovat jejich vzdálenost od domu. Díky tomu nabídne výraznou úsporu energie, přesto se vždy vrátíte do ideálně vyhřátého obýváku.

 Allure  Allure Allure Allure Allure

Audiovox

Jedním z produktů oceněných za inovativní přístup je zásuvka firmy Audiovox. Ta kromě dvou běžných vstupů pro elektrické kabely nabízí také dvě USB. Doufejme, že evropská verze je pro Audiovox jen otázka času. Pokud ne, skvělého nápadu se jistě chytí naši přátelé z Číny.

Audiovox Audiovox

Autonomy

Pojem augmented reality (rozšířená realita) vám určitě není cizí. Ukázku její aplikace nabídla na CES Unveiled firma Autonomy, kterou před nedávnem odkoupilo HP. Stačí, když se pomocí speciální aplikace podíváte vaším iPadem na vhodný objekt a zjistíte, co vše se v něm skrývá. Milé hostesky měly celý stůl předmětů, na které program reagoval. Na ukázku se podívejte na videu:

Boostcase

Boostcase jako jeden z z mnoha nabízí doplňky pro iPhony. Jejich obal je sice trochu tlusťoučký, zato ale zdvojnásobí výdrž vašeho telefonu. To oceníte, zejména pokud máte iPhone 4GS, který se občas vybije už za čtyři hodiny.

 Boostcase Boostcase Boostcase

CaseMate

Firma Case-Mate, jak již název napovídá, jede také v obalech. Od konkurence se odlišuje zejména velmi progresivním designem, v nabídce mají také malá brnění. Na ukázkovém videu na telefony v těchto obalech bez obav pouštěli kovové koule z dvoumetrové výšky.

  Casemate Casemate

Digisafe

Velmi zajímavý produkt představuje na CESu asijská firma ST Electronics. DigiSafe DiskCrypt je 2,5" rámeček určený pro notebooky. Do něj umístíte ještě menší 1,8" disk s micro-SATA konektorem - zde samozřejmě dává smysl pouze zakoupení SSD, malé a pomalé mechanické 1,8" disky by vám už dnes velkou službu neudělaly. A co že vám toto matrjoškové řešení nabídne? Rámeček zajistí robustní hardwarové šifrování, které nezpomaluje práci s daty a není závislé na software či operačním systému. Toto řešení můžete používat v jakémkoli notebooku - třeba i v malinkém netbooku, či tenkém ultrabooku.

Digisafe Digisafe Digisafe Digisafe Digisafe Digisafe Digisafe

Eton

Firma Eton se zaměřuje na solární energii - nabízí dobíjecí obaly, které jsou vybavené i vlastní baterií. Ukázali nám i dokovací stanice s reproduktory - jedna z verzí je také vybavena solárním panelem. Díky tomu může bez elektrické sítě vesele vyhrávat, ale také dobíjet vaše Apple zařízení.

  Eton Eton Eton

Fujitsu

Fujtsu u nás zatím tlačí jen notebooky, doufejme, že se ale brzy dočkáme jejich tabletů a mobilů. Na CESu zástupci firmy předváděli, že odolné je možné za chodu beztrestně máčet ve vodě.

 Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu Fujitsu

Gametel

Skvělý nápad, který konečně někdo dotáhl k finálnímu produktu - firma Gametel nabízí univerzální herní ovladač pro androidí telefony. Díky nastavitelnému držáku snadno přichytíte telefon libovolných rozměrů.

Gametel Gametel Gametel Gametel Gametel

Hex

Brašny a batohy značky Hex nejsou jen elegantní a velmi kvalitně zpracované - nabízejí také chytře vymyšlené kapsy na tablety. Primární určení je samozřejmě pro iPady, bez problémů však ubytují většinu desetipalcových tabletů.  

HEX HEX HEX HEX HEX

iGo

Firma iGo Audio (neplést s navigacemi iGO) nás nadchla tímto retro nápadem - nabízí televizní stolek s integrovaným audiosystémem. Zvukovou kvalitu jsme bohužel v rušné hale nedokázali posoudit - Dolby certifikaci toto řešení sice nemá, Surround zvuk ale zvládá. Různé barevné varianty k viděni nebyly, případný zájemce tedy může mít problém s barvou ostatního nábytku v obýváku.

iGo iGo iGo  

iGrip

Naši západní sousedé z HR-Germany na CESu ukazují velmi povedené mobilní držáky na kolo iGrip. Navzdory svému jménu tato řada nabízí držáky pro smartphony mnoha značek. Narozdíl od jednoučelové cyklonavigace může smartphone provozovat libovolnou trackovací či sportovní aplikaci. Odvážní jedinci mohou vyzkoušet také videohovory.

iGrip iGrip iGrip iGrip iGrip iGrip  

Invoxia

Další ze skvělých nápadů nám ukázala firma Invoxia. Jejich produkt může fungovat jako dokovací stanice pro iPad a iPhone, nabízí také poctivé telefonní sluchátko - ideální je tak do kanceláře pro ty, co hodně telefonují. Nabízí také vlastní mikrofon a kvalitní reproduktor, poslouží tedy i jako handsfree pro pořádání telekonferencí.

  Invoxia Invoxia Invoxia Invoxia

Ion

Ion, Lifemaster, Parrot, Pure a další‚Ķ

Ion

 Produkty značky Ion rozhodně nepatří k nejkvalitněji zpracovaným na CESu. Co jim však chybí v mechanickém provedení, dohánějí nápaditostí. Představili například první skener pro iPhone, gamepad pro iPhone či herní ovladač pro iPad, který vypadá jako malý arkádový automat. Nejzajímavější jsou ale jejich "hudební násroje" - kytara a klávesy, do kterých připojíte iPad a které spolupracují se skvělou aplikací Garaga Band. Tyto nástroje mají navíc světelnou signalizaci - ve spojení s výukovým software vám tak ukáží, které pozice máte hrát. Takový koncept je dost možná budoucností výuky hudby. Zástupci firmy také potvrdili, že chystají plnohodnotné klávesy s vyšším počtem klapek.

Ion Ion Ion Ion Ion Ion Ion Ion Ion

Lifemaster

LifeMaster nabízí, stejně jako mnoho dalších firem na letošním CESu, produkt pro chytrou domácnost. Jejich otvírač garážových vrat je možné ovládat pomocí iPadu - jak tvrdí zástupci značky - klidně z druhé strany planety. Zda je to rozumný nápad, už nechám na vašem posouzení. Praktické využití ale toto řešení bezesporu má.

Lifemaster Lifemaster Lifemaster Lifemaster Lifemaster  

Parrot

AR.Drone od Parrotu patří k nejznámějším zařízením, které je možné ovládat pomocí iPhonu. Jejich nový model 2.0 nabízí HD kameru a otevírá tak zcela nové obzory. Doslova. Také jeho manévrovací schopnosti byly ještě vylepšeny - jak se ostatně můžete přesvědčit na videu:

Parrot Parrot Parrot

Pure

Značka Pure není úplně neznámá - proto nás nepřekvapily její designové dokovací stanice s reproduktory určené pro iPhone. Nepřekvapil nás ani velký dotykový displej na druhém modelu, co nás však překvapilo byla podpora Facebooku a mnoho miniaplikací. Přidávání podpory aplikací nejrůznějším zařízením je přeci jen jeden z hlavních trendů letošního CESu.

Pure Pure Pure Pure Pure

Newer Technology

S příchodem zimy se v prodeji zase začaly objevovat rukavice určené pro ovládání kapacitních dotykových displejů. Ty od značky Newer Technology mají dotykových všech 10 prstů a na první omak vypadají velmi poctivě. Napojení vodivých polštářků je navíc velmi plynulé, nemusíte se tak zřejmě bát, že se rozpárají za týden používání - jak se to stává u nejlevnějších verzí tohoto typu produktu.

Newer Technology Newer Technology

Síragon

Designový all-in-one počítač značky Síragon nabízí poměrně slušnou hardwarovou výbavu (23" Full HD monitor, Blu-ray mechaniku, Intel Core procesor) a velmi povedený design. Nejzajímavější na něm je ale to, že pochází z Venezuely. Pokud se této nové progresivní firmě letos podaří uspět v USA, bude Evropa brzy následovat.

Siragón Siragón Siragón Siragón Siragón Siragón

SolarFocus

Tak trochu ve stínu tabletů zůstávají čtečky elektronických knih - přitom se jedná o velmi užitečná zařízení. Jejich prodeje rozhodně nejsou zanedbatelné a tak není divu, že kolem nich vzniká také rozsáhlý trh s příslušenstvím. Mezi oceněné produkty na CES Unveiled patřil obal SolarFocus, který v sobě skrývá šikovnou lampičku.

SolarFocus SolarFocus SolarFocus

Thermador

Ještě jednou chytrá domácnost: Dotykové displeje už pronikají opravdu všude, firma Thermador jimi vybavuje svoje varné indukční desky. Tato moderní deska navíc rozpozná, kde na ní jednotlivé pánve a hrnce  leží a vyhřívá pouze tyto oblasti. K vidění byla také deska bez tmavé vrstvy - takto vypadají "vnitřnosti" indukční desky.

Thermador Thermador Thermador Thermador Thermador Thermador Thermador Thermador Thermador

KL24

Withings

Firma Withings kombinuje nadšení pro iPhony se starostí o zdraví či děti. Všechny jejich produkty jako měřič tlaku, dětská chůvička s kamerou, stojací váha a speciální dětská váha odesílají informace do telefonu - mohou také komunikovat přímo se zdravotnickými zařízeními nebo odesílat data vašemu doktorovi.

Withings Withings Withings Withings

Byl pro vás článek přínosný?