Hlavní navigace

CES: ve Windows 8 poběží aplikace pro Android

12. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jako by nestačilo, že Windows konečně dostanou vlastní katalog aplikací. Windows Store je někomu kupodivu málo a ten někdo se jmenuje BlueStacks. Firma představila program BlueStacks App Player, který vám umožní ve Windows spouštět aplikace určené pro Android. Pro oblíbený mobilní operační systém existují tisíce aplikací, čehož chce BlueStacks využít. Zajde totiž mnohem dále a ve Windows 8 zpřístupní rovnou celý Android Marketplace. Vysoce ambiciózní plán (ve srovnání s původním pokusem nazvaným BlueStacks App Player) nám umožní v osmičkách instalovat libovolné programy, přičemž současná nabídka jich čítá na 400 000.

V krátkém ukázkovém videu se nás firma snaží navnadit na bezproblémovou integraci androidích aplikací s Metrem. A daří se jí to! Nepoznáte je od nativních prográmků, ikonky na sobě nedají znát svůj původ.

Součástí ambiciózního plánu mají být dohody s výrobci notebooků. Pokud se společnosti BlueStacks podaří nějaké vyjednat (prý už v několika případech uspěla), bude její produkt předinstalovaný na celé řadě počítačů s Windows 8. Tady už bych pouze konstatoval, že na to doplatí neznalý uživatel. Ten najednou bude používat aplikace dvojího původu a bude zbytečně zmatený. Toto řešení se mi nezdá být ani trochu optimální. Navíc, Windows Store bude plný vlastních aplikací, takže zřejmě nebudeme mít moc důvodů sahat po těch pro Android.

Serveru The Verge se podařilo podívat se na CESu na projekt pěkně zblízka.

KL24


Zdroj: Neowin | The Verge

Byl pro vás článek přínosný?