Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Česká televize odstartovala vysílání v DVB-T2. Všechny kanály má v HD. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 30. 3. 2018 10:31

    Lukáš Václavík (neregistrovaný)

    V HD to být mohlo, ale nevinil bych moc ČT (ta navíc v HD vysílá v regionálních DVB-T sítích). Problém byl podle mě ve zpackaném zavedení DVB-T. To se u nás hrozně dlouho testovalo a lidé už postupně nakupovali nové TV a STB s DVB-T, ale podporou pouze formátu MPEG-2.

    Když se DVB-T mělo spouštět naostro, vysílatelé nemohlo nebo nechtěli naštvat ty, co mají zastaralé přijímače, protože by si v krátkém čase museli koupit zase nové. Kdyby se rovnou začalo v H.264, ČT by ve svém muxu už tehdy mohla mít všechny stanice v HD v ucházející kvalitě.

    Sousední Poláci to tak měli. Začali v H.264, takže se jim do muxu vešlo asi 10 SD stanic v lepší kvalitě než ty naše. Navíc tam třeba měli i TVP1 a TVP2 v pěkném HD. Skoky na lyžích jsem se proto začal sledovat u nich a už nepřestal. :)