Hlavní navigace

České školy již mohou používat cloudová Office 365 zcela zdarma

4. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co Microsoft slíbil, to splnil. Před měsícem jsme psali o tom, že české školství bude moci od léta používat zdarma službu Office 365. V tuto chvíli je již nabídka platná, mohou jí využít studenti, učitelé a jiní zaměstnanci. Vzdělávací instituce tak dostávají příležitost používat komplexní řešení pro e-mail, chat nebo úpravu dokumentů. Webové aplikace lze používat přímo v prohlížeči, takže lze snadno pracovat z libovolného počítače. Každý uživatel dostane přiděleno 25 GB velké úložiště pro zprávy a dokumenty. Samozřejmostí je také snadné spolupráce ve více lidech na některých projektech.

 

Microsoft chce tímto podpořit české školství. Školy mohou díky výhodné nabídce ušetřit na nákladech na informační technologie. O jejich údržbě a správě nemluvě. Především odpadají starosti s licencemi, redmondský gigant se ale stará i o hardwarové zázemí. To je holt výhoda cloudu. Office 365 běžně používají podniky a instituce po celém světě. Vždyť je poskytována nepřetržitá technická podpora a záruka 99,9% provozuschopnosti. Více o nabídce se dozvíte v naší starší zprávě, případně zamiřte rovnou na web Microsoftu.

Podobnou sadu nabízí rovněž Google, Redmondští ho ale trumfují počtem dostupných služeb. Jejich portfolio je komplexnější. Nasazování Office 365 je již někde v plném proudu, nyní se ovšem pro zavedení balíku služeb mohou rozhodnout školy, kterým se investovat příliš nechtělo.

Zdroj: Tisková zpráva