Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Чеське телебачення запускає другий мовний трек для Подій українською мовою в DVB-T2. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 3. 2022 6:14

    Radek Holeček

    a) Všiml jste si, že ten samý článek je tu i v češtině?
    b) Nechtějí se učit česky? Na to jste přišel jak? Všechny děti, které musí chodit do školy, se intenzivně na češtinu vrhly. U těch dospělých asi záleží na tom, jestli se chtějí vrátit nebo ne. A mimochodem, mě překvapuje i to, jak se s námi snaží domluvit a to i rusky, což zvládají a u nás to starší generace zvládá taky. Čekal bych, že k ruštině budou mít odpor, ale berou to celkem pragmaticky.
    c) Že Češi neměli Ukrajince rádi? Asi soudíte podle sebe. Samozřejmě, občas nějaké ty nadávky na UKáčka z ubytoven slyšet byly (stejně tak se nadávalo i na Čechy z ubytoven), ale že by někdo nadával kvůli ukrajinské pokladní v supermarketu, to jsem ještě neslyšel. A tipnul bych si, že ti, co na Ukrajince v minulosti nadávali, jim dneska nepomáhají. Tedy Český národ není falešný, ale ti, co byli v minulosti nejvíce slyšet (se svým nadáváním), teď zalezli (byť už pomalu vystrkují růžky) a naopak ti nenápadní lidé, kteří se dříve neozývali, tak teď hrdě a hlasitě pomáhají.