Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Чеське телебачення запускає другий мовний трек для Подій українською мовою в DVB-T2. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 3. 2022 15:36

    Elwen (neregistrovaný)

    Generalizace? To jste právě udělal Vy. U Vás v obci jsou tři rodiny, teda jak říkáte a tedy tam není velká Ukrajinská komunita a tedy mají důvod se učit náš jazyk, ale toto je minimum případů. Žiju v Praze a momentálně na ulici není slyšet nic jiného, než ukrajinština. Obchody, parky, dětské hřiště, noví sousedé v paneláku... Vše jen Ukrajinsky a to bohužel doopravdy nepřeháním. Chápu, že nedávno přišli a tedy neměli teoreticky čas se naučit mluvit, ale věřte mi, že ani za delší dobu mluvit česky nebudou. Vracet se také nebudou, protože prvně je to tu výhodnější a za druhé co tam ve zníčené Ukrajině ba naopak budou po válce přijíždět další, hlavně ti, kteří museli napochodovat.
    Nemám nic proti uprchlíkům a pomoci jim, ale věřte mi, že toto pro nás nedopadne dobře.
    Jedna věc je hrdě pomáhat, ale druhá věc je pomáhat cizím na úkor našich a v tom jsme experti.
    Nemyslím si, že toto je to správné místo na diskuzi o tomto problému, ale už mi leze krkem, jak si spousty lidí honí ego jak moc pomáhají. Tady v Praze jsou někteří schopni se pomalu poprat o to, kdo víc pomáhá, aby vypadali co nejlépe, ale ve skutečnosti to nedělají proto, aby pomohli, ale jen aby vypadali dobře. Nikomu to nepomůže, jen nás to rozdělí.