Hlavní navigace

Český fotbal uvidíte už jen za peníze. O2 TV získala práva na kompletní českou fotbalovou ligu

25. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

O2 TV posiluje a získává práva na stále větší množství sportovních utkání. Je to její největší lákadlo na diváky, neboť právě exkluzivními přenosy se odlišuje od ostatních a konkurentem je pro O2 víceméně pouze Digi TV. Nakupovat další práva a bojovat v této oblasti je tak v podstatě nutnost a O2 se v tom daří.

O2 TV má proti Digi TV obecně práva spíše na české sportovní ligy, ale nedávno získala třeba i Ligu mistrů do roku 2021. V květnu pak O2 TV posílilo o polovinu hokejové ligy, kterou si rozparcelovala s Českou televizí až do roku 2023.

Nyní O2 oznámilo koupi práv na celou fotbalovou ligu pro nadcházející čtyři sezony do roku 2022. Doposud se O2 o tuzemský fotbal dělilo s Českou televizí podobně jako u hokeje (každý měl dva zápasy), nyní se česká fotbalová liga přesouvá kompletně na O2 TV, které je jakožto internetová televize placená. Základní balíček O2 TV se sportovními kanály stojí 399 Kč měsíčně, v případě internetu od O2 pak o sto korun méně. Je možné si O2 TV objednat i na jeden jediný den, například kvůli konkrétnímu zápasu, což ovšem stojí 99 Kč.

O2 slibuje i nový systém Tracab, který by měl na obrazovce nabízet nejrůznější statistiky v reálném čase. Třeba průměrnou rychlost jednotlivých hráčů, trojrozměrné vizualizace situací, apod.

Výhodou IPTV/OTT je hlavně zpětné shlédnutí, u sportu to ale zas až tak neplatí. Například je těžké nenarazit na výsledek utkání, které si chcete pustit až druhý den.

O2 TV garantuje minimálně 105 přímých přenosů na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal včetně možnosti podívat se na zápas i sedm dní po jeho skončení.

Tip: Televize přes internet: Velké srovnání českých IPTV

Podle Médiáře O2 zvažuje, že by jeden zápas kola nakonec přenechalo opět České televizi, neboť minimálně jeden zápas musí O2 podel dohody vysílat veřejně mimo placené kanály – a takové nemá. Česká televize stále disponuje právy např. na zápasy české reprezentace, ale také řeší teoreticky nižší příjmy kvůli nemilosti současné vlády v demisi a jejímu návrhu novely zákona o DPH.

KL24

partnerem rubriky IPTV je společnost CETIN a ZrychlujemeČesko.cz

banner2-fortuna-article

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.