Hlavní navigace

Český Microsoft potvrdil, že Office pro Android a iOS dorazí v březnu 2013

10. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na včerejší pražské tiskovce Microsoft představil novinky v Office 2013 a Office 365. Mimo jiné ale produktový manažer Petr Bobek oficiálně potvrdil, že kancelářská sada opravdu zamíří i na konkurenční platformy Android a iOS. Objevit by se měla nejdříve v březnu 2013.

Pás karet s nástroji oproti počítačové verzi poněkud prořídl
Online sada Office Web Apps už obstojně funguje na iPadu

O balíčku Office pro Android a iOS se spekuluje celý rok. Naposledy jsme slyšeli, že by mohl vyjít už v listopadu. Když ovšem Microsoft začal pracovat na vylepšené webové verzi kanceláře vhodné i pro dotykové obrazovky, už jsme skoro nedoufali, viz naše zkušenosti s dotykovými Office Web Apps na iPadu.

Co Microsoft k vydání Office pro ostatní platformy vede, je jasné. Peníze. Redmondská kancelářská sada byla vždy prodejním tahounem. Na trhu je už spousta tabletů s Androidem, desítky milionů uživatelů iPadů také čekají, než se Microsoft osmělí. Jsou to příliš důležité systémy na to, aby je mohli Ballmer a spol. ignorovat.

 

MMF24

Aktuálně je Office dostupný co by komerční balík pro Windows a OS X. Na webu Microsoft prodává omezenou verzi Office 365 a bezplatně nabízí spotřebitelskou sadu Office Web Apps (součást SkyDrivu). Z mobilních platforem je pak podporován domácí Windows Phone a spřátelený Symbian. Nesmíme zapomenout ani na edici pro Windows RT (s procesory ARM), kde bude kancelářská sada zadarmo přímo ve výchozí instalaci.

Oživeno: Centrální pobočka Microsoftu informace českého zástupce popřela, jak se dalo čekat. V tuto chvíli prý nemají k tématu co říci, píše The Verge.