Hlavní navigace

Čeští surfaři sledují na počítači 3 filmy měsíčně, 40 % online přímo na webu

30. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Seznam zkoumal, jakým způsobem čeští uživatelé internetu sledují filmy. V online dotazníku posbíral 1240 odpovědí, ze kterých vyplývá, že se 92 % respondentů dívá na televizi a 78 % filmy přehrává i na počítači nebo tabletu. Počítač preferují hlavně mladí, ve věkové skupině 10–24 let sleduje filmy na počítači 88 % dotázaných. U lidí starších 45 let je to 60 %. Počítač upřednostňují hlavně muži a lidé s vyšším vzděláním.

Hlavní zdroj filmů českých surfařů
Hlavní zdroj filmů českých surfařů

Většina (69 %) sleduje filmy na počítači, když má zrovna chuť. Zbylých 31 % jen, když v televizi nic neběží. Seznam dále zjistil, že sledování na počítači je spíš samotářská záležitost. Zatímco televizi sleduje o samotě jen 42 % uživatelů, na počítači je to 63 %. V průměru si každý pustí až 7 filmů měsíčně. Pokud odstraníme extrémy s 50+ snímky za měsíc, průměr dělá okolo tří filmů.

 

Dvaašedesát procent filmů si uživatelé stáhli z internetu, 41 % je přehrávaných z DVD a 40 % běží streamovaně online. Podle čerstvého reportu NetMonitoru bylo v prosinci na českém internetu 6,6 milionu uživatelů, přibližně polovina použila některou z auditovaných streamingových služeb. Ve statistikách ale nejsou zahrnuta čísla z Voya, Topfunu nebo zahraničních služeb jako YouTube, Facebook, Vimeo či DailyMotion.

Zdroj: Seznam