Hlavní navigace

Cestovatelé a hráči těšte se. Lian Li představuje přenosnou mini-ITX skříň.

30. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před nedávnem jsme psali o nových skříních od Lian Li, které se objevili na veletrhu CeBIT. Nyní se jeden z prototypů dostává oficiálně na trh.

Lian Li PC-TU100

Novinka nese označení PC-TU100. Již na první pohled je zřejmé, že se nejedná o tradiční skříň. Všechny rohy této novinky chrání proti odření krytky. Na vrchu je přiděláno madlo pro snadné přenášení. Rozměry jsou 170 × 277 × 252 mm, hmotnost se zastavila na hodnotě pouhých 1,77 kilogramu. Kvůli malým rozměrům je možné osadit pouze základní desky formátu mini-ITX a mini-DTX. Také pozice pro napájecí zdroj je kompatibilní pouze s malými modely formátu SFX. Celá skříň je vyrobena z hliníku a bude dostupná v černé a stříbrné verzi.

Lian Li PC-TU100 Lian Li PC-TU100 Lian Li PC-TU100 

Na čelní straně je otvor pro slim mechaniku, spouštěcí tlačítko, dva konektory USB 3.0 a také konektory pro audio. Nasávání studeného vzduchu zajišťuje jeden 120mm ventilátor osazený vpředu. Teplý vzduch se ze skříně dostane pouze perforacemi vzadu a v bočnici, případně přes napájecí zdroj.

 

Skříň je na rozdíl od prototypu, který byl k vidění na CeBITu, vybavena dvěma sloty pro grafickou kartu. Její maximální délka může být 190 mm. Pro dva 2,5" disky je připraveno místo na hliníkovém držáku na dně skříně.

Lian Li PC-TU100 Lian Li PC-TU100 Lian Li PC-TU100 

MMF24

Díky madlu a chráněným rohům se skříň ideálně hodí pro hráče, kteří často jezdí na LAN párty. Výrobce již prodává podobný model s označením PC-TU200, který se liší především svými většími rozměry. Novinka se již objevila v cenících některých zahraničních prodejců za cenu 110 $ (2200 Kč). Dostupnost u nás bohužel není známá. 

Zdroj: Lian Li