Hlavní navigace

Cestovní a kapesní routery TP-Link – Hotspot na hotel i do přírody

4. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Doma máte velký Wi-Fi router, ale v hotelu už může nastat problém. Slabý signál či jediná zásuvka kabelového internetu. Společnost TP-Link představila kapesní a cestovní routery právě pro tento účel.

TL-WR710N Mini lze zasunout přímo do zásuvky bez nutnosti otravného napájecího adaptéru, ale budete stejně potřebovat redukci na zahraniční zásuvky. I tak jde o příjemné zjednodušení. Podporuje celkem pět režimů. Z kabelového internetu vytvoří vaše vlastní Wi-Fi a nabídne i jeden konektor LAN. Port USB lze využít pro nabíjení třeba telefonu.


 TL-WR710N Mini

Druhé zařízení TP-LINK M5350 vám vytvoří Wi-Fi ze signálu 3G sítě. Malá krabička obsahuje 3G modul, čili potřebujete SIM kartu s datovým tarifem, vše ostatní proběhne automaticky. Router zvládne až deset připojených zařízení současně a je napájen vestavěnou baterií. Úroveň signálu a stav baterie (2000 mAh) zobrazuje na OLED displeji. Cena začíná na 700 Kč.


 TP-LINK M5350

Maximální teoretická rychlost činí 21,6 Mb/s, což znamená technologii HSPA+. Vnitřní komunikace probíhá na standardu 802.11n, tedy rychlosti až 150 Mb/s. Výrobce udává výdrž 7–10 hodin. Cena se pohybuje okolo 2200 Kč.

 

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.