Hlavní navigace

Cetin (bývalé O2) bude nabízet internetovou televizi a videotéku i pro menší operátory

Sdílet

Zdroj: Redakce

Polovina bývalého O2, která teď má pod sebou rozvoj pevné i mobilní infrastruktury, zveřejnila velkoobchodní nabídku pro malé, střední i velké operátory, již by mohli svým zákazníkům nabízet IPTV.  Služba se jmenuje Televizní přípojka Basic a kromě televize obsahuje také videotéku. Operátoři by tak mohli vytvořit své vlastní „O2 TV“.

Novou službou chceme podpořit nárůst počtu využívaných linek. V tuto chvíli jsme vyhodnotili, že IPTV je technologií, která pro to má nejlepší předpoklady. Nabízí zajímavý obsah a pokrokové funkcionality. Jedná se dostupný produkt pro nejširší veřejnost, která dosud neparticipuje na znalostní ekonomice,“ říká Petr Mádle, obchodní ředitel společnosti Cetin.

Cetin tvrdí, že služba je určena pro všechny telekomunikační operátory a poskytovatele obsahu na území ČR. Není to tak ale úplně pravda. Jde jen o operátory, kteří využívají optické nebo měděné (telefonní) linky Cetinu. Ten má v republice 20 milionů kilometrů měděných a 38 tisíc kilometrů optických kabelů. Společně mají dosah pro 69 % domácností.

Zdroj: Cetin