Hlavní navigace

Chatujte přes Live Hotmail

21. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co se týče množství roztodivných funkcí webového rozhraní e-mailu, tak zatím asi vede GMail od Google, jehož uživatelé si chatování skrze webové rozhraní užívají již delší dobu. Microsoft zřejmě nechce zůstat pozadu a přidává podobnou funkcionalitu do svého Hotmailu.

Ať už máte nainstalován program Windows Live Messenger (WLM) nebo ne, dostanete brzy možnost popovídat si se svými WLM kontakty přes webové rozhraní. Doma to asi moc nevyužijete, nicméně mnohým tato funkce jistě přijde vhod třeba v internetových kavárnách, o čemž svědčí i značná odezva uživatelů, na základě které byla vlastnost přidána.

Během pár dnů se dočkají obyvatelé Brazílie, Kanady, Číny, Německa, Nizozemska, Norska a samozřejmě Spojených Států, akorát ne všichni najednou: Rozšíření bude postupné. Ve Francii, Itálii, Japonsku, Mexiku, Španělsku a Velké Británii už funkci dokonce nějakou chvíli mají. Česká Republika a ostatní státy si bohužel pár měsíců budou muset počkat.

Po přihlášení na Hotmail s Live ID se zobrazí dostupné kontakty (včetně jejich aktuálního stavu), s nimiž je možno zahájit konverzaci pouhým kliknutím. Než se novinka dostane i do naší země, vyzkoušejte si zatím Windows Live Messenger 2009.

Zdroj: Softpedia