Hlavní navigace

Chcete notebook z uhlíkových vláken? Xotic PC má řešení... tak trochu

16. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americká společnost Xotic PC, zabývající se prodejem převážně herních notebooků, začala nabízet zajímavou možnost úpravy pro modely u nich zakoupené. Od nynějška si zákazníci mohou nechat notebook polepit, připomínající uhlíková vlákna.

 

 

Pokud se oprostíme od toho, že fólie nevypadá zrovna dokonale a že to je tak trochu podobné, jako když si vesnický výrostek polepí kapotu starého auta, nepůsobí to jako špatný nápad. Vzhledem k tomu, že se někteří výrobci z nějakého důvodu vyžívají v lesklých materiálech i na exponovaných místech jako jsou opěrky, by podobná dodatečná úprava mohla dávat smysl jako způsob jak zabránit zanechávání nevzhledných šmouh a otisků prstů. Není to asi úplně ideální řešení a kdyby notebooky měly podobné povrchy už od výroby, líbilo by se nám to výrazně více, ale dokud se lesklé počítače budou prodávat, budeme se zřejmě muset spokojit aspoň s tímto. Zajímavé je, že na fotkách je vidět i polep touchpadu; zajímalo by nás, jestli to vůbec funguje.

 Xotic PC Carbon Fiber fólie Xotic PC Carbon Fiber fólie Xotic PC Carbon Fiber fólie 

Cena podobné úpravy asi dost lidí odradí; za kompletní polep totiž dáte 200 amerických dolarů, což jsou v přepočtu necelých 4 000 Kč / 160 EUR. Za polepení notebooku to není zrovna málo; na druhou stranu to ale od profesionálů bude asi přece jen vypadat lépe než když si to uděláte doma sami.

KL24

 

Zdroj: Laptoping / Xotic PC

Byl pro vás článek přínosný?