Hlavní navigace

China Times: Kromě iPhonu 5S přijde i 4,8" iPhone Math (Plus)

22. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

China Times je dalším médiem, kterým mluví o dvojici nových iPhonů. Světovými zprávami nedávno proletěla fáma o levnějším telefonu, což nakonec popřel viceprezident Applu Phil Schiller. Čínský list tvrdí, že v červnu Apple vydá očekávaný iPhone 5S a ještě větší iPhone Math.

iPhone 5 White
Dostane iPhone 5 většího sourozence?
 

Jak podotýká Finantial Review, název se možná ztratil v překladu a stejně tak může jít i o iPhone Plus nebo iPhone Max. Jméno odkazuje na větší úhlopříčku. S 4,8palcovým displejem by mohl Apple konkurovat těžkotonážním Samsungům. Čínský zdroj ještě mluví o třetím iPhonu (s 12Mpx fotoaparátem) a iTV, se kterými máme počítat do konce roku. Informace údajně pocházejí z tamních továren, na výrobě se má znovu nejvíce podílet Foxconn.

V minulosti se už mnohokrát ukázalo, jak se podobné „blízké zdroje“ mýlí. I poslednímu drbu lze těžko uvěřit. Už samotný název nesedí. Smysl by dával možná titul Max, když už jsou v nabídce Applu produkty Mini nebo Nano.

Osobně se mi nezdá ani větší displej. Apple by tím popřel vše, co dosud budoval. Tedy že je displej tak akorát velký, abyste na něj vždy dosáhli palcem. iPhone 5 už je akorát na hranici mezi velikostí a komfortem. Zvětšením úhlopříčky by se navíc snížila hustota displeje. Pokud by chtěl Apple zachovat jednoduchý vývoj, musí buď nechat původní rozlišení 1136 × 640 px, nebo jej zase zdvojnásobit v obou směrech. Druhá možnost by byla technologicky složitější a vlastně zbytečná a drahá. Při stejném rozlišení a větším displeji by iPhone Max dosáhl 271 PPI. To je sice stále „lepší Retina“ než v iPadech, ale pro uživatele by prosté zvětšení pixelů oproti iPhonu 5 znamenalo jen nárůst hmotnosti a rozměrů.

Potenciální větší iPhone mi z ekonomických důvodů dává větší smysl než údajný levnější a méně vybavený. Přesto tomu nevěřím a zprávu China Times považuji za smyšlenou. Kdyby však iPhone Max opravdu přišel, znamenalo by to velký odklon od Applu, jaký definoval Steve Jobs.

KL24

 

Zdroj: Cult of Mac

Byl pro vás článek přínosný?