Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Chladící kuriozity. Evga má desku s třemi větráky, Adata chladič SSD s 20mm fukárkem. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 11. 2017 10:24

    Nostalgeek

    Jene, vy mě škádlíte :D. (ící)
    Článek vypadá dobře, jen si sám nejsem jistý, zda v první větě procesory a platforma přicházely, nebo přicházeli. Bez zmíněné platformy bych měl 100% jasno. Jinak jediný "nedoklep" vidím zde: (plus minu 15 %). "foukající profil" bych nahradil třeba aktivní plochou, ale teď už vám do toho psaní vážně hodně kecám :).
    Těší mě, že používáte pevné mezery (to se jen tak nevidí), nicméně záběr jejich použití je (dost) široký, píší se i mezi číslovkou a jednotkou, procentem, titulem a jménem, za zkratkou zakončenou tečkou a obecně tam, kde se nehodí rozdělit nějaký celek rozdělený mezerami do dvou řádků.

    K desce. Asi se nedá vyloučit, že by pod krytem I/O mohly být skryté další dva ventilátorky. Vede tam heatpipe, něco je tam zjevně chlazeno taktéž. Jedna z částí napájecí kaskády CPU? Dál si myslím, že další slot M.2 by mohl být schovaný dole mezi posledními dvěma sloty PCIe. Desky této třídy mají určitě alespoň 2 M.2 sloty.

    Malé ventilátorky nemusí být nutně hlučné. Z vlastních zkušeností si dovolím tvrdit, že ke slušnému snížení teplot stačí, aby se vzduch žebrovím chladiče aspoň trochu hýbal. Pokud výrobce rozumně nastaví otáčky nebo budou ventilátory regulovatelné, nemusely by počítače s takovou deskou tolik "svištět" :).

    Chladič SSD mi nejvíc připomíná referenční mini grafickou kartu :). Snad výrobce myslel a žádné kolize s kartami nebudou vznikat.

    NG