Hlavní navigace

Chrome 18 prorazilo do vývojového kanálu. Co je nového?

19. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Měli bychom dohnat restík. Pro CES nezbylo moc prostoru na jiné novinky. Teď by se konečně trochu místa našlo, takže si pojďme povědět, co si na nás přichystal Google do svého prohlížeče Chrome 18. Sedmnáctá řada se momentálně nachází v kanálu beta a kanál se stabilní verzí okupuje Chrome 16. Osmnáctka je ale stále poměrně čerstvá novinka a hned od prvního sestavení obsahuje pár věcí, které bychom měli zmínit. Třeba aktualizované JavaScriptové jádro V8.

Chrome také (při komunikaci přes HTTPS) odmítá slabé klíče RSA a DSA a lépe zvládá chyby při zpracování zvuku. Především se tradičně opravila spousta chyb různého druhu. Druhé sestavení pak přihodilo rotaci do interního prohlížeče souborů v PDF. Konkrétně rotaci ve směru hodinových ručiček. Horizontálnímu prohlížení dokumentů tudíž nic nebrání. Vždycky se najde takový, který byl do počítače naskenován v poněkud nepříjemné poloze. Aspoň teď kvůli němu nemusíte otáčet hlavou.

Měl by se ztratit problém s nemizející lištou stahování, když přejdete do celoobrazovkového režimu. Odstranilo se rovněž několik scénářů, při nichž Chrome padalo. Teď už snad bude hrát spolehlivě roli, která mu byla předurčena. Osmnáctou řadu si můžete jako vždy vyzkoušet sami, pokud máte dostatek odvahy.

Zdroj: Google Chrome Releases 1 | 2