Hlavní navigace

Chrome 19 je venku. Nabízí synchronizaci otevřených stránek napříč zařízeními

15. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Devatenáctá řada populárního prohlížeče od Googlu potěší především ty jedince, které Chrome provozují na více zařízeních. Ideálně i v mobilu s Androidem. Ostré vydání Chrome 19 totiž přináší především snadný přístup ke stránkám otevřeným právě na jiných strojích. Používání této funkce se přirozeně neobejde bez účtu u Googlu. Po přihlášení pak stačí zamířit do správné nabídky. Od nedávna prohlížeč poměrně výrazně apeluje, abyste jej používali jako přihlášení uživatelé, poněvadž v tu chvíli můžete využít především synchronizaci obsahu. Chrome jinak dovede do cloudu ukládat hesla, záložky, dokonce i doplňky.

 

A nyní synchronizuje také otevřené weby; k seznamu můžete přistupovat z Nové karty. Díky tomu můžete používat identicky upravenou verzi prohlížeče na všech počítačích, a to i s tím, že můžete otevřít weby, které jste pročítali před hodinkou na jiném počítači nebo v telefonu. A kdyby váš počítač havaroval, data se z cloudu opět snadno obnoví, to je známá věc.

Víte, jak to chodí. Program se vám sám zaktualizuje v nejbližších dnech, pomoci mu můžete z nabídky O aplikaci. Nováčci si mohou prohlížeč stáhnout z google.com/chrome. Zatímco bude přechod na novou řadu skrze automatické aktualizace probíhat jako obvykle, funkce synchronizovaných otevřených stránek se bude rozprostírat mnohem pomaleji. Počkat si můžete i několik týdnů, než se k vám dostane. K dalším novinkám patří předělaná podoba stránky s nastavením. Takhle vypadala ve Chromu 18:

A toto je její nová podoba v devatenácté řadě:

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?