Hlavní navigace

Chrome 22 vyšel oficiálně ke stažení. Přináší příznivé zprávy pro hráče

26. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google vydal přinejmenším třetí verzi svého prohlížeče za sebou, kde jsme se nedočkali pořádných velkých a revolučních novinek. Firma nadále pracuje na technologiích pod kapotou, které se pozitivně projeví při samotném prohlížení. Jinak jako by už pořádně nebylo co na Chromu vylepšovat. Dvaadvacáté vydání se ještě více zaměřuje na hry. Těm se dveře v prohlížečích otevírají stále více. Pokud nám ale něco mohlo vadit, a to zejména při paření stříleček, je to ukazatel myši.

Tip: Vyšlo Chrome 21. Podporuje webkamery bez Flash Playeru a obrazovky Retina

Ten se v minulosti nedokázal držet jen v části okna určeném pro hru. S novým Chromem toto neposlušné chování odpadává. Když vstoupíte do hry, prohlížeč se vás zeptá, zda může uzamknout ukazatel. Vyzkoušejte si to například na demu akční záležitosti BananaBread, ideálně si pak zvolte nižší rozlišení. Jak se myš chová před a po uzamčení? Samotná ukázka vznikla díky technologii WebGL, ke svému běhu tudíž nevyžaduje žádný zásuvný modul.

 

Kromě toho si v čerstvém Chromu můžete všimnout maximálně úplných pididetailů. Ikonka hlavní nabídky vypadá úplně jinak než dřív, ladí tak se svými sourozenci pro mobilní zařízení. Dialog prozrazující číslo verze zaujal místo v jednotné stránce, kde současně naleznete nastavení a rozšíření. Vývojový tým dále odlaďoval vzhled na displejích retina na jablečné platformě a zlepšoval podporu Windows 8.

Zdroj: Google Chrome Blog | The Chromium Blog

Byl pro vás článek přínosný?