Hlavní navigace

Chrome 7 už k dispozici: hardwarová akcelerace, Labs funkce a další

30. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internetový prohlížeč Chrome je např. ve srovnání s 15 let starým Internet Explorerem mladíčkem, zdá se však, že se rychle snaží dohnat své konkurenty - v raném vývojářském kanálu se objevil Chrome 7, přestože Chrome 6 ještě ani nebyl uvolněn ve stabilní verzi.

Jednou z hlavních novinek je podpora hardwarové akcelerace, což by mělo výrazně zrychlit vykreslování náročnějších webových aplikací a animací, což už dokázala i ukázková vydání Internet Exploreru 9.

Podobně jako u stále vyvíjené čtvrté verze Firefoxu, která v sobě podporu využití grafického hardwaru skrývá také, je však třeba hardwarovou akceleraci aktivovat manuálně: prohlížeč spusťte s parametrem --enable-accelerated-compositing, kupříkladu přidáním tohoto řetězce za cestu ke spustitelnému souboru ve vlastnostech zástupce Google Chrome.

K dalším novinkám patří podpora funkcí Labs - experimentálních funkcí, které jsou dobře známé z dalších webových služeb Google. Jednou z prvních experimentálních funkcí (do jejich nabídky se v nejnovějším dev vydání dostanete přes adresu about:labs) je možnost poskládat si seznam záložek vertikálně do levé části displeje. Tuto funkci tedy využití především uživatelé s širokoúhlými displeji.   

KL24

Novou verzi můžete stáhnout z vývojářského kanálu, popřípadě použít Canary verzi, schopnou běžet zcela samostatně vedle jiné (kupříkladu stabilní) verze prohlížeče Chrome. Pamatujte však, že se jedná o velmi ranou verzi, takže nemusí být všechny části kompletní a pravděpodobně se objeví problémy se stabilitou a spolehlivostí.

Zdroj: ZDnet

Byl pro vás článek přínosný?