Hlavní navigace

Chrome nemaže staré verze doplňků. Ty mohou zabrat nemalý diskový prostor

21. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Možná jste si toho nikdy nevšimli, ale Google Chrome trápí jedna malá drobnost. Chyba to není příliš fatální, ale může způsobit, že adresář s uživatelským profilem narůstá do zbytečně velkých rozměrů. Prohlížeč totiž nemaže staré verze doplňků. Prakticky tedy máte na disku všechny řady doplňků, které byly od instalace programu vydány. Všimli si toho pánové z blogu Google Operating System.

Zaměstnanec Googlu již vyplnil příslušný formulář, takže se nejspíš opravy dočkáme v dohledné době. Jednoho dne zjistil, že docela objemná aplikace Google+ Photos, která má necelých 60 MB a bývá aktualizována zhruba jedenkrát týdně, se na disku nachází v několika verzích. Jediný doplněk proto nedopatřením zabral více než 700 MB na disku. Teď si představte, že takových máte v prohlížeči nainstalováno víc. Pakliže vlastníte třeba SSD s menší kapacitou, tím spíš vám ponechávání starých verzí bude překážet.

 

Samotný program bývá uchováván ve dvou verzích. Kromě aktuální si Chrome ponechává možnost v případě potíží přejít zpět na starší. Problémy se pojí také s poslední dvaatřicátou řadou Chromu. To jsme si ověřili. Sami se podívejte do adresáře s profilem aplikace, konkrétně pak s doplňky, který najdete obvykle na této adrese:

  • C:\Users\Uzivatel\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions

Chrome nemaže staré verze doplňků
Chrome nemaže staré verze doplňků

Zdroj: Google Operating System