Hlavní navigace

Chrome používá víc lidí než Safari

6. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nikoho asi nepřekvapí, že Internet Explorer dle statistik Net Applications nezastavil svůj pád a opět ztratil skoro jedno procento. Jeho celosvětový podíl v prosinci tak činil 62,69 %.

Od současné tržní dvojky se čekalo hodně. Měla překročit magickou hranici 25 %, což vzhledem k dosavadnímu růstu vypadalo velmi reálně. Firefox nakonec očekávání nesplnil, dokonce se propadl z 24,72 % na 24,61 %.

Apple se sice může radovat, že počet uživatelů Safari opět nepatrně povyrostl, a to o jednu desetinu procenta na 4,46 %, bohužel toto tempo nestačilo na Chrome.

S konečným výsledkem 4,63 % se prohlížeč od amerického Google definitivně stává třetím nejpoužívanějším prohlížečem. Na tom by se nic změnit nemělo, minimálně pokud bude získávat nové uživatele podobným tempem.

MMF24

Od vydání desáté generace se norské Opeře daří neustále stoupat vzhůru, v prosinci skončila na 2,40 %. Zajímavé je, že odnož pro mobilní telefony, nazvaný jednoduše Opera Mini, za poslední rok také získal hodně na popularitě, na konci roku ukrojil z koláče 0,53 %. Toto číslo může v porovnání s pnohodnotnými browsery vypadat směšně, rozhodně však dokazuje neustále se zvyšující zájem o surfování na cestách.

Zdroj: FavBrowser.com