Hlavní navigace

Google z Internetového obchodu Chrome vykázal doplňky těžící kryptoměny

3. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kryptoměny jsou vzhledem k velkým kontroverzím vyháněny z některých platforem. Prvním internetovým gigantem, jenž téma vykázal z reklamního systému, byl Facebook v lednu. Během března ho následoval prvními kroky Google, dominantní zprostředkovatel reklamy na internetu, a pak o zakázání kryptoměn reklamách na své síti začal hovořit Twitter.

Právě Google se rozhodl, že se kromě pročištění reklamního systému zaměří ještě na jednu oblast. V pondělí oznámil, že Internetový obchod Chrome, kde naleznete především doplňky pro internetový prohlížeč Chrome, s okamžitou platností přestává přijímat doplňky pro Chrome, které těží kryptoměny. Již přidané doplňky budou z katalogu odebrány ve druhé části června.

Tip: Reklamní síť obchází blokování podobně jako malware. Těží i kryptoměny

KL24

V katalogu ale budou nadále povoleny doplňky spojené s blockchainem. Nesmí tedy jít pouze o těžbu. Podle Googlu se během několika posledních měsíců počet doplňků pro Chrome, které těží kryptoměny v uživatelských počítačích, výrazně zvýšil. Současně tyto doplňky o těžbě uživatelům a uživatelkám typicky neříkaly, oficiálně jim nabízely zcela jiné funkce.

Internetový obchod Chrome již nepřijímá nové doplňky, které těží kryptoměny Internetový obchod Chrome již nepřijímá nové doplňky, které těží kryptoměny

Internetový obchod Chrome doplňky zaměřené na těžbu kryptoměn dříve povoloval, těžba však musela být hlavním účelem aplikace. Navíc s tímto účelem uživatelky a uživatelé museli být srozuměni. To znamená, že ovšem tato pravidla doplňky běžně porušovaly. Od 2. dubna 2018 jsou ale doplňky těžící kryptoměny z katalogu vykázány úplně. Nebudou tak zatěžovat hardware a vyčerpávat akumulátory přístrojů nic netušících lidí.

Byl pro vás článek přínosný?