Hlavní navigace

Chrome zkouší vyhledávání v nové kartě a plnou synchronizaci historie

17. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Možná si říkáte, co nového se vlastně děje v souvislosti se Chromem, protože pořádných novinek jsme se již nějakou dobu nedočkali. Vývojáři ale nespí a mají rozjeto několik experimentů. Očividně se dost uživatelů shání po snazším hledání. Sice víme, že stačí psát v adresním řádku a kromě našeptávání historie se okamžitě rozjede pátrací akce po specifikovaném výrazu, avšak někteří by ocenili přístupnější a jednoznačnější možnost, jak v nově otevřené kartě vyhledávat.

Aktivujte uvedenou předvolbu
Aktivujte uvedenou předvolbu

Proto Google zkouší na stránku přidat zvláštní políčko. Vlastně tak objevuje Ameriku. Mozilla má ve výchozí domovské stránce obrovské pole pro vyhledávání, také Opera vedle odkazů na oblíbené weby nabízí vyhledávací pole. Nad ním ve Chromu spatříte známé logo, které navozuje pocit, jako kdybyste se nacházeli na webu google.com. Podporovány mají být rovněž oblíbené doodly, abyste se v prohlížeči cítili jako doma. Díky rozšířenému API budou moci na tuto pozici nastoupit i jiné vyhledávače.

 

Pakliže si chcete upravenou podobu nové karty vyzkoušet, do adresního řádku zadejte chrome://flags a zapněte předvolbu Aktivovat rozšířené rozhraní API Dynamického vyhledávání. Podotýkám, že tato funkce se nachází ve vývojové verzi Chromu (aktuálně řada 25). Ve stabilní edici prohlížeče se může objevit později. Vývojové sestavení při instalaci přepíše původní Chrome.

Chrome a předělaná nová karta
Chrome a předělaná nová karta

Kolega Lukáš Václavík si všiml, že pro změnu v Chrome Canary se objevila jiná experimentální předvolba. Google ve svém prohlížeči běžně synchronizuje historii adres, které jste ručně zadali do adresního řádku. Experiment Enable full history sync vám naproti tomu sesynchronizuje úplně všechny adresy, jež jste při brouzdání navštívili. Druhá novinka, Enable Rich Notifications, dokonce hovoří o notifikačním centru. Musíte ovšem používat notifikace, Chrome vám např. může oznámit příchozí zprávy v Gmailu.

Bohužel nevíme, co si máme přesně představit pod předvolbou Enable desktop cloud policy. Připomínám, že Chrome Canary je vůbec nejčerstvější verzí, jakou můžete používat. Na rozdíl od výše zmíněné a o fous dospělejší vývojové edice vám Canary nepřepíše předchozí instalaci prohlížeče. Můžete je tedy provozovat souběžně.

MMF24

Poslední novinky ve Chrome Canary
Poslední novinky ve Chrome Canary

Zdroj: Chrome Story