Hlavní navigace

Chromecast slaví první narozeniny. Uživatelé jej využili už 400milionkrát

25. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera to byl rok, co Google uvedl klíčenku Chromecast. Na rozdíl od jeho dřívějších obývákových řešení se tento HDMI dongle konečně stal hitem. Zařízení za 35 dolarů je nejprodávanější elektronikou na Amazonu. Oficiálně je k dostání ve 20 zemích světa. Česko mezi nimi sice není, ale neoficiální prodej už zde funguje několik měsíců.

Chromecast slaví 1. narozeniny
Chromecast slaví 1. narozeniny

O softwarové podpoře už nicméně uvažuje český Stream.cz nebo studio Inmite vyvíjející mobilní přehrávače pro Českou televizi. Vůbec prvním českým produktem s podporou protokolu Cast je fotoeditor Zoner Photo Studio pro Android.

V katalogu aplikací je ale několik zahraničních, které můžete využít i vy. Jednak YouTube, Google Play a fotogalerie na G+. Sám Google navíc vytvořil doplněk pro Chrome, jenž umí do televizoru poslat obraz z prohlížeče. Majitelé několika zařízení mohou zrcadlit i obraz a zvuk z Androidu. Podporu ale dostaly také hudební přehrávač Rdio nebo šikovné mobilní mediální servery Plex, RealPlayer Cloud, LocalCast nebo Allcast. Videostream pak umí streamovat videa z počítače, a to včetně titulků.

 

KL24

Jako dárek k prvním narozeninám Google každému věnuje tříměsíční předplatní hudební služby Google Play Naplno (All Access). Vlastně každému ne, z nepochopitelných důvodů musíte být Američan. Akce platí od včerejška až do konce září. Škoda.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?