Hlavní navigace

Názor k článku Chyby v aktualizaci CPU proti Spectre jsou vážnější, varuje Intel. Stahuje ji z oběhu od Jan Olšan - Chyba v updatu není podle mě až tak...

  • 25. 1. 2018 21:10

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Chyba v updatu není podle mě až tak nevídaná věc. Normálně u nekritické záplaty by byla šance nižší. Podle mě se stalo něco jako že něco v konfiguracích konkrétních strojů, které používali, ten problém zamaskovalo. Ten reboot se jim možná objevil vyloženě párkrát z celé množiny testů a třeba se mohlo stát, že to bylo v rámci "statistické chyby" a vypadalo to, že to byl skutečně náhodný reboot bez příčiny v CPU a někdo to vyhodnotil jako špatnej zdroj, napájení... když se něco neděje vyloženě často, tak to můžeš při testování minout, když máš smůlu.

    Vzpomeňte si na ten problém s Prime95 u Skylake - to by člověk čekal, že bude nalezeno, protože se PRime95 používá pro testování stability tak často. A nenašlo se to před vydáním. Nebo ten problém Ryzenu se segfaultováním v GCC na Linuxu. (Nejsou to sice updaty, ale chyba v první verzi produktu, takže podobná věc.). Jsou to hrozně komplexní systémy a při běhu je tam tolik proměnných, že už se ani nedají realisticky prověřit zdaleka všechny situace, do kterých se CPU může dostat.