Hlavní navigace

Chytré hodinky od Casia mají Android, dvouvrstvý displej a vydrží měsíc

30. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jen těžko byste vymysleli méně sexy produktový název než Casio Pro Trek Smart WSD-F30. Nové outdoorové hodinky japonské společnosti ale také nepatří na zápěstí modelek, ale sportovců a turistů s velkými krosnami na zádech. Casiu se opět podařilo skloubit chytré hodinky s „obyčejnými“ digitálkami. V jednom zařízení najdete obojí. WSD-F30 navazují na jarní model F20. Jsou menší, ale lépe vybavené. Hlavním rozdílem je displej, respektive displeje. Casio využívá hned dvojici panelů ve dvou vrstvách. Na té spodní se nachází 1,2" dotykový barevný OLED s opsaným rozlišením 390 × 390 px, nad ním pak průhledné a monochromatické LCD. Oba jsou kruhové. F20 na spodku používal LCD s nižším rozlišením 320 × 300 px a kruhovým výřezem (tzv. píchlou pneumatikou). A ten černobílý neuměl zobrazit tolik údajů.

Hodinky běží na googlovském systému Wear OS (bývalý Android Wear), ale slibují až měsíční výdrž, o čemž se srovnatelné konkurenci může jen zdát. Fígl spočívá v tom, že uživatel může vypnout všechny chytré funkce včetně celého Wear OS a používat jen černobílý displej. Pak hodinky podle Casia vydrží mimo dosah nabíječky přes 30 dní.

V takovém režimu zobrazí čas, atmosférický tlak, nadmořskou výšku a kompas. Kdo chce, může zapnout GPS trackování, pak ale výdrž klesne na tři dny (při 8 hodinách soustavného používání GPS denně). Při normálním používání chytrých funkcí a barevného displeje výdrž klesá na 1,5 dne.

TIP: Samsung Galaxy Watch jsou nabité technologiemi. A umí tikat

Do WSD-F30 můžete uložit offline mapy a při používání černobílého displeje je zobrazit. Sloučí k tomu boční tlačítko, které dočasně zprůhlední vrchní displej a aktivuje spodní s mapou. Hodinky umí zaznamenávat sportovní aktivity, počítat kalorie, povedou uživatele ke splnění denních cílů a zvládnou i tunu dalších věcí díky aplikacím třetích stran. S mobilem se spojí přes Bluetooth a Wi-Fi.

KL24

Novinka od Casia měří 60,5 × 53,8 × 14,9 mm a váží 83 gramů (včetně pásku). Hodinky splňující armádní normu MIL-STD-810G, takže jim nedělá problém vlhkost, extrémní teploty, otřesy apod. Japonci samozřejmě slibují voděodolnost 5 ATM, tedy do 50 metrů.

Hodinky přijdou černé, modré nebo oranžové barvě, dostupnost je plánována až na leden 2019. A cena? Casio stanovilo 549 dolarů, tj. necelých 15 000 Kč včetně DPH.

Byl pro vás článek přínosný?