Hlavní navigace

Chytré hodinky Qualcomm Toq budou stát 350 dolarů. V prodeji od 2. prosince

18. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Qualcomm v září ukázal Samsungu a Sony, jak si představuje chytré hodinky. Alfou a omegou náramkových počítačů je jejich výdrž, která se nejvíce odvíjí od použitého displeje. Samsung použil stále svítící AMOLED, a proto vydrží zhruba den. Sony je na tom s LCD lépe (několik dní), jenže displej je věčně zhasnutý.

 

Toq budou obsahovat displej Mirasol, který se spíš podobá elektronickému papíru. Je barevný, dotykový, energeticky nenáročný a díky reflektivní vrstvě vždy dobře čitelný na slunci. Na druhou stranu je pomalejší a nezobrazí věrné barvy. Qualcomm nám dnes sdělil, že hodinky začne prodávat 2. prosince za 349,99 dolaru, což by po přepočtu na koruny, doplnění cla a daně mohlo být mezi okolo 9500 Kč.

Hodinky se spojí s Androidem 4.0.3 a novějším, budou umět zobrazit počasí, budík, zprávy a upozornění z mobilu nebo tabletu. V balení pro ně bude bezdrátová nabíječka a stereo Bluetooth sluchátka. Kompletní specifikace ani funkce ještě výrobce nezveřejnil, zůstává tajemný až do poslední chvíle.

 

Zdroj: TZ