Hlavní navigace

Chytré mobily s operačním systémem od Mozilly již příští rok

20. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tak to vypadá, že na poli chytrých mobilů se nám přeci jen v brzké době objeví ještě jeden hráč. O existenci operačního systému Boot to Gecko, nebo nověji Open Web Device, jsme vás informovali již na začátku minulého měsíce (viz. článek Lukáše Václavíka na cnews.cz).

Jen v rychlosti připomenu, o co by se mělo jednat – základem bude linuxové jádro, na něm bude běžet webový prohlížeč. Aplikace určené pro tuto platformu budou postavené na striktně webových formátech (HTML5, CSS3, JavaScript). Více podrobností naleznete v již zmíněném článku na cnews.cz.

 

Boot2Gecko (Open Web Device) Boot2Gecko (Open Web Device) Boot2Gecko (Open Web Device) Boot2Gecko (Open Web Device) 

Vývoj jde pravděpodobně rychle, protože Mozilla předpokládá, že první telefon na nové platformě by mohl vstoupit na trh již začátkem roku 2013. Chytré telefony s OWD se nebudou tlačit do absolutního high-endu, naopak chtějí být tou nejlevnější alternativou.

 

Co je levné, to se v České Republice (a nejen u nás) prodává. Byla by to celkem legrace, koukat se jak mobil postavený kompletně na Open Source technologii válcuje v prodejích Windows Phone. To ostatně není nadlidský úkol…

Zdroj: ComputerBase.de

Byl pro vás článek přínosný?