Hlavní navigace

Chytřejší život podle Samsungu, novinky pro rok 2011 (fotoreportáž)

23. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung Forum – Budapešť 2011

Samsung Forum – Budapešť 2011

V pořadí již třetí Evropské fórum zahájil krátkým úvodním slovem Seokpil Kim, prezident Samsungu pro oblast Evropy. Konstatoval, že rok 2010 byl se ziskem překračujícím 15 miliard dolarů pro společnost tím vůbec nejúspěšnějším v historii. Vzápětí ale raději dodal, že v oblasti tiskáren či netbooků je potřeba ještě trochu zapracovat.

„Na naší cestě stát se nejlepší a nejprestižnější značkou v celé Evropě jsme si pro tento rok stanovili ambiciózní cíl dosáhnout největšího podílu na trhu ve všech výrobkových kategoriích,“ uvedl pak Kim k plánované strategii pro rok 2011.

Následně definoval tři základní pilíře současné hlavní myšlenkové koncepce Chytřejšího života, kterými jsou chytrý design, chytré zážitky a chytrá připojení. Zjednodušeně jde o snahu společnosti přinášet na trh taková digitální zařízení, která svým intuitivním designem, širokou konektivitou a možnostmi sdílení dokážou nabídnout snadnou a efektivní práci. Uživatel má mít plnou moc nad zařízením a nesmí tomu být naopak. Slovo pak předal svým kolegům, kteří v rámci „chytré“ strategie představili klíčová digitální zařízení pro nadcházející období.

Velká pozornost byla věnována chytrým digitálním televizím a 3D obrazu. Kromě zeštíhlovacího procesu (5 milimetrů), zvětšení obrazovky (až na 64 palců) a změny designu přinášejí modely D8000 a D7000 v rámci hlavní řady LED televizorů také funkci Smart Hub. Jde o systém nabídky, který lze využít k připojení, vyhledávání a prohlížení širokého spektra obsahu v rámci internetu. Kromě toho lze využívat některou z více než 400 speciálních televizních aplikací, které lze získat prostřednictvím obchodu Samsung Apps.

Velkému zájmu se těšil nový notebook v rámci série 9 (Series 9), který kombinuje elegantní design duralového pláště a tloušťky 16,3 milimetru s vysokým výkonem. Třeba náběh systému by údajně neměl trvat déle než 12 sekund. Notebook bude osazen procesory Core i5 a i7 druhé generace a až 8 GB paměti.

Pozornost si zaslouží také nová řada digitálních fotoaparátů, u nichž je velký důraz kladen nejen na snadné pořizování, ale také sdílení. Nakolik se uchytí třeba funkce pro přímý upload pořízeného snímku na sociální sítě (model SH100) je otázkou, ovšem takový model ST700 se dvěma displeji už stojí přinejmenším za pozornost.

Za zmínku jistě stojí také videokamera s označením Q10, která automaticky přizpůsobí LCD displej podle toho, jak je přístroj uchopen. Snadno ji tak mohou využívat praváci i leváci.

Už minulý týden představil Samsung na veletrhu v Barceloně další novinku, s níž chce svou koncepci Chytřejší život naplňovat. Jde o tablet GALAXY Tab 10.1, který disponuje displejem s úhlopříčkou 10,1 palce, rozlišením1280 × 800 px, dvoujádrovým procesorem s frekvencí 1 GHz a osmimegapixelovým fotoaparátem. Operačním systémem je pak Android ve verzi 3.0. Nyní novinka, která váží necelých 600 gramů, po světové premiéře míří také na evropský trh.

A pro rok 2011 se rozrostla také rodina zařízení GALAXY, v rámci níž byly představeny čtyři nové telefony. Jde o modely Ace (displej 3,5 palce), Fit (3,31), Gio (3,2) a Mini (3,14), odstupňované od největšího po nejmenší. Dostupnost v evropských zemích však zatím nebyla upřesněna.

Značná část expozice byla věnována také domácím spotřebičům, u nichž Samsung klade důraz zejména na nízkou energetickou náročnost a vůbec ekologii obecně. Přestože se zejména chytré ledničky těšily velké pozornosti mužské části novinářské a partnerské obce, na tomto serveru jim pochopitelně mnoho prostoru dávat nebudeme.  

CS24

Kompletní fotogalerie

Kompletní fotogalerie