Hlavní navigace

Chytrý skener Office Lens vyšel i pro Android a iOS. Skvěle doplňuje MS Office a OneNote

10. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Více než rok si Microsoft tento šikovný nástroj šetřil jen pro sebe, před týdnem však Office Lens vydal i pro iOS (bez optimalizace pro iPady) a Android. Pro platformu Googlu jde zatím pouze o preview, takže se nejdříve musíte stát členem skupiny na G+, pak kliknout na tlačítko Become a Tester a nakonec aplikaci stáhnout.

Office Lens je přenosný skener. Pomocí foťáku v mobilu můžete vyfotit list papíru, vizitku, článek z novin nebo tabuli. Nemusíte přitom ani mířit kolmo. Aplikace si umí obraz sama perspektivně upravit, obraz vylepší tak, aby černý text na bílém papíru vypadal přirozeně, odstraní odlesky tabule a podle hran dokumentu fotku také automaticky ořízne. 

Všechny snímky se mohou ukládat jako fotografie na OneDrive nebo coby poznámky na OneNote. Fotky lze převést pomocí OCR (podporuje i češtinu) a exportovat do formátů PDF a DOCX či PPTX pro Word a PowerPoint. K dokonalosti chybí snad jen možnost ukládat vizitky přímo do adresáře kontaktů.

 

Pokud denně pracujete s Office a OneNotem, je Office Lens skutečně užitečným pomocníkem. Jen to chce také lepší fotomobil, aby případný OCR převod neselhal na tom, že foťák neuměl ostře zachytit detaily.

Zdroj: Microsoft