Hlavní navigace

Čím se teď zabývá Nokia? Jak snížit výdrž ručičkových hodinek [IFA]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nokia letos koupila mladou francouzskou společnost Withings, která se zabývá výrobou a prodejem zdravotní a fitness elektroniky. Ta letos v lednu představila analogové hodinky Activité Steel, které zároveň slouží jako budík a měřič denní i noční aktivity. Do Berlína na CES firma přivezla vylepšený model Steel HR, který navíc měří srdeční tep.

Dle slov výrobce jde o první ručičkovou klasiku s tepovým monitorem, ale nepodceňoval bych čínské výrobce, kteří dokážou spojit všechno se vším

Withings Steel HR

Steel HR mají vodotěsné (5 ATM) ocelové tělo a budou se prodávat ve dvou velikostech. Menší s průměrem ciferníku 36 mm používají 18mm pásky, větší s průměrem 40 mm pak 20mm pásky. Ty jsou v základu silikonové, dají se ale pochopitelně vyměnit za kožené či kovové tahy.

Withings Steel HR

Hodinky kromě tepu měří ušlou vzdálenost, počet kroků (nebo uplavaných metrů), spálené kalorie nebo kvalitu spánku. Díky minidispleji upozorní, kdo volá nebo poslal zprávu, jaké je datum, co máte v kalendáři apod. Párují se přes Bluetooth s aplikacemi pro Android a iOS.

 

KL24

Na jedno nabití hodinky slibují výdrž 25 plus 20 dní. Pětadvacet jich vydrží při měření tepu, pak přejdou do úsporného režimu bez měření. Původní model bez displeje a měřiče tepu vydrží až osm měsíců.

Withings Steel HR se budou prodávat od října za 190 eur (5100 Kč) v menší verzi a 200 eur (5400 Kč) ve větší.

Byl pro vás článek přínosný?