Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Čína už má svoje vlastní GPU. Vznikla pro letadla, nová generace se má blížit GTX 1080. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 23. 8. 2019 17:41

    Radek Holeček

    Zatím jsou to jen kecy, zatím má jen 2/3 trhu, že?
    Lidé jako vy nechtějí vidět, že trh počítačů je jinde, než před 15-20 lety. Nejprve masivně nastoupily notebooky, dneska se docela zajímavě rozjíždí streamování her na jedné straně a přesun k mobilům na straně druhé. A to vše ubírá a bude ubírat desktopu. V noteboocích zůstanou jen integrované grafiky, na serverech se uhnízdí výpočetní karty schopné virtualizovat grafické výpočty. A rázem to nebude primárně o ceně, ale o celém ekosystému, který si ta která firma vybuduje. Tedy v serveru budou nějaké procesory (Xeon), nějaká rychlá úložiště (Optane), nějaké akcelerátory AI (Nervana) a nějaké ty grafické čipy (Xe či jak se to bude jmenovat). A vůbec nepůjde o to, kdo prodá nejvíc karet v nějakém minoritním umírajícím desktopu (a ano, asi stejně jako vás, mě to mrzí).