Hlavní navigace

Čína má dnes nákupní mánii. Tablety za 20 dolarů si můžete koupit i vy

11. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dne 11. 11. se v Číně slaví Singles Day, čtyři jedničky symbolizují nezadané jedince. Podle Wikipedie jde o 20 let starou záležitost populární mezi mladými lidmi, kteří se ten den shlukují v karaoke barech a hledají nové přátele. A nakupují. Tamní obchody tento svátek přetavily v největší nákupní den na světě, větší než americký Black Friday nebo Cyber Monday.

Tablet X98 Air 3G (kopie iPadu Air) byl chvíli dostupný jen za 20 dolarů
Tablet X98 Air 3G (kopie iPadu Air) byl chvíli dostupný jen za 20 dolarů

Alibaba, největší čínský internetový obchod, loni během 11. listopadu utržil 5,75 miliardy amerických dolarů. Americké e-shopy loni na Cyber Monday utržily jen 1,46 miliardy dolarů. Dost velký rozdíl.

Proč o tom píšeme na Cnews? Inu, čínské obchody jsou hodně otevřené světu a díky dotacím tamní vlády pro posílení exportu můžeme z Číny nakupovat i z Česka nebo Slovenska, a to většinou s bezplatným poštovným. Nevýhoda? Balíček dorazí za dva týdny až dva měsíce.

 

KL24

Díky dobrým cenám a navíc ještě dnešním slevám to ale určitě nikomu vadit nebude. Obchody jako Aliexpress, DX.com nebo Focal Price dnes spoustu produktů mají s 50% (a větší) slevou. Často narazíte i na tzv. flash sales, což jsou ještě výhodnější prodeje v omezeném množství. Před chvílí například Aliexpress nabízel 80 tabletů Teclast X98 Air 3G – velmi dobrá kopie iPadu Air s Androidem – jen za 20 dolarů. Běžně přitom stojí okolo 200 dolarů.

K nákupu z Číny budete potřebovat platební kartu, případně PayPal. U zboží počítejte s jednoletou zárukou. A produkty dražší než 22 eur (27 dolarů) vám český celní úřad zdaní 21 %.

Obchody

Byl pro vás článek přínosný?