Hlavní navigace

Číňané si předobjednali milion smartphonů Nokia X. Zatím to moc neznamená

17. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nokia zaspala nástup iPhonu a se Symbianem neuspěla, přičemž se následně dohodla s Microsoftem na výrobě smartphonů s Windows Phone. Dlaždice masivní prvotní úspěch nečekal. Firma se proto rozhodla vyprodukovat zařízení s Androidem. Nokia X je velice levný telefon, jehož výkon odpovídá ceně. Navíc postrádá přístup k oficiálnímu katalogu aplikací Play Store.

Tip: Nokia X je Lumia 520 s Androidem, který vypadá jako WP [MWC]

To ale v rozvojových trzích vadit nutně nemusí, protože vyšší míra pirátství by uživatele stejně vedla k obejití Play Store. Možná, že na to Nokia vsadila. To nicméně čistě spekulujeme. Případnému úspěchu se každopádně nelze zase tolik divit. Ten naznačila zpráva o čínských zákaznících, kteří si předobjednali nejméně milion smartphonů Nokia X. Ačkoli by to za jiných okolností byl důvod k pořádné radosti, předčasně by Finové šampaňské bouchat neměli.

 

Necelé dva týdny předtím, než se zařízení začalo prodávat, sice bylo předběžně objednáno milionkrát, jenže prodejce JD.com spíše než předobjednávky umožnil vyjádřit zájem o smartphone. Přihlásit se k účtu potenciální zákazníci na webu museli, avšak nejsou donuceni objednávku uskutečnit. Nic předem nezaplatili a ani se k objednání nezavázali. Řadu lidí navíc mohla ovlivnit soutěž. Kdo si telefon „předobjednal“, totiž dostal možnost jej vyhrát zdarma.

A co víc, každý soutěžící si smí předobjednat pouze jeden kus – ovšem v konkrétní barvě. Proto si člověk snadno zvýší šanci tím, že si zarezervuje až tři kusy, neboť se v Číně budou prodávat tři barevné varianty. Podle LiveSide.net je telefon v Číně cenově mířený pod většinu podobných smartphonů. Solidní zájem výrobce vygeneroval a na vyhodnocení úspěšnosti nové rodiny smarphonů si počkáme.

CS24

Převlečený Android
Převlečený Android

Zdroj: LiveSide.net