Hlavní navigace

Cinestar zavedl e-vstupenky, ale je to utrpení

Sdílet

Zdroj: Redakce

Síť multiplexů CineStar letos konečně spustil online rezervaci vstupenek, které si můžete doma vytisknout, nebo nechat poslat na mobil. Slibují úsporu času, ale místo fronty u pokladny jsem čekal asi pětkrát delší dobu před vstupem do kina. Na e-vstupenky totiž ještě nemají přístroje.

Před dvěma týdny jsem se rozhodl v kině navštívit film A-Team. Jako „kluk od počítačů“ vždycky volím internetovou rezervaci vstupenek. V té době se však na stránkách CineStaru poprvé objevila možnost placení online. Kino už běží 10 deset, zhruba pět let můžeme mluvit o rozšířeném broadbandu v Česku, ale až v roce 2010 se rozhodli nasadit placení kartou. Tuto možnost vítám, ale přišli s tím zkrátka pozdě.

Na webu i v upoutávkách v kině slibují rychlejší průběh rezervace. Doteď jsem musel vždy vyzvednout lístek nejpozději 30 minut před začátkem filmu. To je dost otravné. Pokud náhodou nemáte cestu kolem během týdne a lístky musíte vyzvednout až v den představení, půl hodiny se člověk nudí. Sedačky před sály jsou zaplněné, že by se tam nevešlo ani zrnko popcornu. Ostravský CineStar se sice nachází v obchodním komplexu Futurum, takže je kde zabít čas, ale do kina chodím někdy i několikrát do měsíce a obchody už znám nazpaměť.

Nový systém to řeší jednoduše. Přihlásíte se na webu multiplexu, zabookujete lístky, zaplatíte kartou a v účtu se objeví vstupenka, kterou vytisknete. To je první problém. Jeden lístek = celá stránka A4. Přitom je podstatný pouze čárový kód, ale na vstupence je napsáno, že ji potřebujete celou.

Papír tedy sroluju a vyrážím do kina. Už po cestě mám jakési neblahé tušení. Přišel jsem akorát 15 minut před začátkem filmu. Lidi přede mnou ukazují u vstupu klasický lístek, já vytahuju á-čtyřku. Obsluha u sebe nemá žádnou čtečku a dostávám strach. Vytahuju na mladíka papír, ten se na mě zděšeně podívá a vytahuje vysílačku. „Máme tu SMSku,“ říká nějaké slečně a mě s kamarádem odsouvá do strany, aby mohl vyřídit další lidi. Asi po deseti minutách se hlemýždí chůzí řítí slečna „přes papíry“. Čtečku také nemá, jen nějaké obstarožní PDA, do kterého ručně vyťukává čísla z kódu. Chvíli jí to trvá, tlačítka jsou malá, už je večer a ještě k tomu pátek. Po asi třech minutách mě alespoň pěkně poslal do druhého sálu.

Lístek si můžete nechat poslat také na mobil. Na webu psali něco i SMS zprávě, ale musíte zadat přesný typ telefonu. Toho jsem se trochu zděsil, zřejmě na to mají nějaký nekompatibilní systém. Navíc mám zrovna půjčený u nás neprodávaný smartphone, který v seznamu chybí. V upoutávce před filmem byl ale na displeji zobrazen QR kód. Nejspíš tedy posílají obrázek pomocí MMS. U něj ovšem žádný čísel kód není a nechtěl bych vidět, jak z toho přepisují čísla do PDA :-).

MMF24

Takže e-vstupenka v CineStaru přišla pozdě a stejně na to ještě nejsou připraveni. Místo čekání ve frontě na vyzvednutí lístku jsem čekal mnohem déle před vchodem. Opravdu výborné.

A co vy, jaké máte zkušenosti s e-vstupenkami (nejen v ostravském CineStaru)?