Hlavní navigace

Čínská kopie iPhone 5 je k nerozeznání od originálu, uživatele láká i cenou

24. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je úsměvné, že zatímco velké firmy mezi sebou bojují o patenty, zjevně existují výrobci, pro které neplatí naprosto žádná pravidla. Ano, mluvím o těch čínských. Ti se totiž nerozpakují vyrábět naprosté kopie a klidně je prodávat.

Kopie iPhone 5

Sice to chvíli trvalo, ale na internetu se nyní objevila kopie nejnovějšího iPhonu. A opisovači si dali skutečně záležet, nebýt popisků u produktu, jen málokdo by z obrázku poznal, že se nejedná o iPhone 5. Nedejte se ale mýlit, díváte se na fotky mobilu Goophone I5 MTK6577. Jak je vidět, design je skutečně okopírovaný do nejmenších podrobností, na rozdíly nejspíše narazíte jen kdybyste mobil měli přímo v ruce.

Kopie iPhone 5

Jediné, co činané nedokázali převzít je samotný operační systém. Googphone I5 proto funguje s Androidem ve verzi 4. Telefon vůbec nemá špatnou výbavu. Nabízí dvoujádrový procesor, dualSIM, podporu 3G, GPS nebo například 512 MB RAM. Slabší je fotoaparát s 5Mpx rozlišením, TFT displej nabízí jen 854 × 480 bodů.

Kopie iPhone 5Kopie iPhone 5Kopie iPhone 5

Googphone I5 si momentálně můžete pouze předobjednat, datum uvedení do prodeje raději není zveřejněno. Výrobce se rozhodl být alespoň trochu originální a nabízí tento padělek v bílé, černé ale také stříbrné variantě. Potěšení musíte být cenou, za přístroj nezaplatíte ani 5 000 Kč. A čím více jich nakoupíte, tím jsou levnější…

CS24

Zdroj: Priceangels