Hlavní navigace

Čínský Alcatel Onetouch jde do první ligy s velkým phabletem Hero 2

17. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský TCL Communication na českém trhu už nějakou dobu prodává značku Alcatel Onetouch a s každou generací se posunuju čím dál blíž ke špičce. Dalším krokem je tedy logicky doplnění portfolia o velký tablet s dotykovým perem, které můžeme vídat u Samsungu nebo Huawei. Hero 2 má osmijádrový procesor s taktem 2 GHz, 2 GB operační paměti a 16GB eMMC úložiště. Ve výbavě špičkového modelu dnes samozřejmě nesmí chybět LTE (150 MB/s), selfiemaniaky potěší 13,1megapixelový foťák s HDR a možností pořizovat čtyřicetimegová panoramata. Přesto, že je telefon na šestipalec celkem lehký (175 g), podařilo se do něj vměstnat 3100mAh baterii, což by mělo zaručit rozumnou výdrž, podle výrobce dva pohotovostní dny. Šestipalcový displej má samozřejmě Full HD rozlišení (1080 × 1920 bodů).

Alcatel Onetouch Hero 2
Alcatel Onetouch Hero 2

Stejně jako někteří obří konkurenti je druhý Hero vybaven dotykovým stylusem, který je možné uschovat do těla telefonu. Uvidíme, jak se výrobci tento koncept osvědčí, z praxe totiž víme, že jeho úspěšnost je přímo navázaná na počet a použitelnost stylusových aplikací. V upraveném Androidu od Alcatelu zatím najdete např. matematickou aplikaci FastMath, poznámkový blok SketchMate, boční panel pro rychlé spouštění s možností rozdělení obrazovky na dvě části pro současnou práci ve dvou aplikacích, nebo plovoucí přehrávač videa. S optimalizovaným rozpoznáváním rukou psaného písma zvládá HERO 2 i editování dokumentů nebo psaní SMS zpráv.

KL24

 Alcatel Onetouch Hero 2 Alcatel Onetouch Hero 2 Alcatel Onetouch Hero 2

Další šikovnou věcí inspirovanou u konkurence je magnetické flipové pouzdro MagicFlip AERO s průhledným oknem, které je součástí balení. Nabdne neustálý přehled o notifikacích, jako jsou telefonní hovory, SMS či maily. Můžete s ním také přijímat hovory, nebo ovládat přehrávač hudby, aniž byste pouzdro museli otevírat.  Zařízení, na jehož vývoji se podílela i DJská hvězda Avicii, se v Česku a na Slovensku prodává za 11 990 Kč, resp. 429,90 euro s DPH.

Byl pro vás článek přínosný?