Hlavní navigace

Cisco Cius: další tvář tabletu

2. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

1. 7. 2010 představila společnost Cisco svůj přírůstek do rodiny tabletů. Cius, jak je j Cisco nazvalo, je 520 gramů vážící zařízení se sedmipalcovým displejem s rozlišením 1024 × 600 bodů.

Cisco Cius běží na operačním systému Android 2.2 Froyo a nabízí streaming HD videa, real-time video, videokonference, přístup k emailu i webovému obsahu a umožňuje editovat a sdílet jakákoliv data, ať už jsou na lokálním úložišti nebo v prostředí cloudu.

Tento tablet určený pro firmy je vybavený HD kamerou s rozlišením 720p a frekvencí snímání 30 snímků za sekundu. Na přední straně je samostatné tačíoem pro TelePresence. Na zadní straně Ciusu pak najdete 5Mpix fotoaparát, který kromě pořizování statických snímků dokáže také přenášet video ve VGA kvalitě. Fotoaparát je doplněn dvěma mikrofony s redukcí hluku.

Cius má také zabudovaný akcelerometr, čidlo zaznamenávající pohyby tabletu. Na základě těchto údajů pak orientuje obraz na výšku nebo na šířku podle toho, jak s ním uživatel otáčí.

K připojení využívá Cius Wi-Fi 802.11 a/b/g/n nebo služeb 3G sítí. Později bude k dispozici i připojení pomocí sítí čtvrté generace. Přítomnost Bluetooth a Micro-USB zase umožňuje bezproblémový a pohodlný přístup a sdílení dat s počítačem. Výdrž vyměnitelné baterie při běžném provozu je 8 hodin.

Specifikace tabletu Cius:

Rozměry 225 × 140 × 15 mm, hmotnost 520 g, přední kamera s rozlišením 720 × 480 bodů a snímací frekvencí 30fps, autofokusem s dvojnásobným digitálním zoomem, zadní kamera s rozlišenm 5 Mpx a osminásobným digitálním zoomem, MicroSD slot, MicroUSB, HDMI, 3,5 mm stereo konektro pro sluchátka, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, 1 GB RAM a 32 GB flash paměti, akcelerometr, senzor okolní intenzity světla, dva mikrofony (jeden pro snímání okolního hluku), dva reproduktory, vyjímatelná 5200mAh baterie s výdrží až 8 hodin. Tablet pohání procesor Intel Atom s frekvencí 1,6 GHz.

Completní sada aplikací Cisco Collaboration, podporovaná tabletem Cius:

CS24

  • Cisco Quad
  • Cisco Show and Share
  • Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center
  • Cisco Presence
  • spolupracuje také s Cisco TelePresence a Cisco Unified Communications Manager


Cisco Cius bude v prodeji od prvního čtvrtletí roku 2011.