Hlavní navigace

Nukleární Gándhí míří i na mobily. Vychází plnotučná Civilization VI pro iPhone

5. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na mobilech nemusí být jen primitivní hříčky pro zabití nudy při čekání na vlak. 2K Games zaúkolovala studio Aspyr Media, aby na mobilní platformy portovalo skvělou 4X tahovou strategii Civilization VI. Ta před dvěma lety vyšla pro Windows, macOS a Linux, od loňska je dostupná pro iPady, letos zamíří na Nintendo Switch a překvapivě i iPhony.

Dostupná je v App Storu, vyžaduje iOS 11 a iPhone 7 (Plus), 8 (Plus), X, iPad Air 2, iPady 2017 nebo libovolný iPad Pro. Nejnovější iPhony XR a XS (Max) zatím podporovány nejsou. Hra je ke stažení zdarma, každý ale může vyzkoušet jen 60 kol. Plná verze stojí 629 Kč. V ceně nejsou dodatečné národy (několik jich lze dokoupit), ani datadisk Rise and Fall.

TIP: Google vstupuje do světa her. Bude je streamovat do Chromu

CS24

Jádro hry je úplně stejné jako počítačích, tvůrci pouze upravili uživatelské rozhraní, aby se dalo používat i na malých úhlopříčkách. Samuel Axon z ArsTechnicy si už šestou civku vyzkoušel a hodně si ji pochvaluje. Problém je jen v náročnosti na výkon, a tím i rychle klesající výdrži iPhonu, a v tom, že chybí online multiplayer (dostupný je jen lokální). Na Android se hra zatím nechystá.