Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Google a monopol jménem Android [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 12. 11. 2016 12:15

    Zann (neregistrovaný)

    Hm, tak dneska jste se pane Urbane opravdu vyznamenal.Možná by bylo opravdu lepší kdybyste se věnoval těm svým Windows 10 a o věcech, kde ani nechápete terminologii, raději vůbec nemluvil.Nikde.Android je pochopitelně svobodný a to přesně v tom smyslu, jak je u open source zvykem chápat termín "svobodný". To že nemáte ahnung o tom, co se tím myslí, je ostuda, ale nicméně váš problém. Je až k smíchu, jak kritizujete Google za to jak se chová k výrobcům a zákazníkům, jak to strašně řešíte, a když totéž, naprosto totéž kritizovali lidé na Microsoftu a jejich Windows, tak jste na to odpověděl pár slovy "však to nemusíte používat". U vás je samozřejmě naprosto jasné "na které straně barikády" tak nějak stojite a jak to neumíte a jak furt dokola melete o jednom a tom samém (na Spotify jste za poslední rok nezapoměl ani jednou myslím i když byla řeč o naprosto něčem jiném),tak působíte hodně okatě. Chápate jo? Prostě každý po vašich dvou větách pochopí, že jste prvoplánově zaujatý a dál už raději poslouchá jenom pana Václavíka a vy se "dřete" nadarmo.
    A tím blábolem o Apple, jak je super a jak se může stát že si někdo, kdo měl telefon s Androidem, kde když není levej a blbej může dělat "co chce", přejde na Apple (to si ani v televizi nevymyslí, takovouhle pitomost), asi proto že tam nemůže vůbec nic, tím jste tomu svému výkonu dneska dal kulaté razítko. Těma řečma o sběru dat a reklamě v kontextu s Google (protože MS samozřejmě nic podobného nedělá, tak je třeba to vyzdvihnout), jste to už jenom podepřel. A na závěr něco málo o tom jak uživatel nemůže vykývat s Google a jak jsou z něj výrobci nešťastní. A ne, nebude řeč o tom jediném co tady asi zná kde kdo, tedy o Samsungu, což je už drahně let komerční srágora bez jakékoli myšlenky a nápadu.
    Asi každý normální člověk už přišel na to, že chtít něco změnit na legislativě kterou má na svědomí Evrpopská komise, nemá význam a je to jen velká ztráta času. takže jak? Takže na to půjdu z druhé strany že. Telefony pro evropský trh musí podle téhle legislativy mít zamčený bootloader a tak je dost těžké na nich provádět ROOT (možná nevíte jak to funguje, ale tyhle termíny už jste určitě slyšeli). Takže pokud vám tak strašně vadí čistokrevný Android, který není jako Windows záplatovaný "obden", protože to prostě není třeba (zarputilý uživatel Windows pochopí těžko), tak ty možnosti tady samozřejmě jsou (to že o nich nemáte ahnung neznamená že neexistují). Například Xiaomi (v mém případě Redmi 3). Koupíte si telefon určený pro čínský trh (běžně k mání u našich internetových prodejců) které bootlader mohou mít odemčený (info si jistě dohledáte sami, třeba na stránkách české podpory, tam je to vysvětleno naprosto jasně a srozumitelně), mají svůj vlastní operák (ne ten zlý Android), na něm provedete root a nahrajete si tam jaký system vás napadne (třeba český MIUI). Není to nic proti ničemu, s evropskou legislativou jste legálně vy*ebali a pak si s tím telefonem (potažmo OS) můžete dělat co chcete, včetně odinstalace apek od Google (kdo a proč by to dělal ponechme stranou). Jde něco podobného s WP nebo iOS? Nejde. Fakt nechápu, co kdo pořád řeší. Telefon není ani šperk, ani tamagoči a když tohle pochopíte, musíte mít v téhle věci absolutně jasno. Jen tak nějak pořád nechtít hledat chyby kde nejsou.A mimochodem, ten telefon je aktualizován každý týden v pátek, to musí stačit i tomu největšímu paranoikovi. Na závěr něco pro zasmání, když už byla řeč o migraci uživatelé Androidu na WP nebo iOS - http://dfens-cz.com/smart-casozrout/