Hlavní navigace

Názory k článku Cnews FM: Google a monopolizace internetu [podcast]

  • 9. 9. 2017 7:36

    Zann (neregistrovaný)

    "Monopolizace pokračuje, ale lidi o tom nic nevědí a nemají důvod se zajímat. Z jejich pohledu oni dostávají nějaký služby zadarmo a dál to neřešej že jo. A dokud se nestane nějakej velkej průser, tak to ani řešit nebudou. Bohužel, lidstvo má tendenci nechat všechno vyeskalovat. Máš tady samozřejmě skupinu lidí kteří si uvědomují ty rizika a jsou schopný dokonce s tím i něco dělat, ale prostě ta masa, těm to můžeš říkat horem spodem, těm to můžeš cpát a obávám se, že dokud nezažijou výbuch nějaký jaderný elektrárny, tak budou neaktivni." ... pardon, o čem to je řeč? O Microsoftu nebo Google ... nebo třeba o Apple? Na tenhle pro mě dost historický výrok, si vzpomeňte, až tady zase někdy přijde řeč na Windows 10, Microsoftí utopii Windows jako služba a jejich telemetrii :-D To souvětí, se dá namontovat do článku o kterékoliv velké společnosti, jenomže; když tady půjde o ten zlý Google, tak je to všechno cajk, ale jak se někdo stejným způsobem opře do té druhé strany a nedejbože navrhne určité řešení (protože "je dokonce schopný i s tím něco dělat), tak je okamžitě zpátečnický, paranoidní, neznalý až blbý a vůbec je to kazišuk. Nevím no, myslím že jste si dobře naběhl pane Urbane :-D Já chápu že v téhle zemi kdekomu připadá divné až nepochopitelné, když někdo zvedne prachy které leží na zemi a když ptáčka lapají hezky mu zpívají a pak vyjde najevo že to není takový dobrák a naopak je "ívl" a už vůbec tady lidi nechápou že nic není zadarmo a nikdo nepodniká proto aby dělal charitu, ale myslím že je čas podívat se na ten svět tak nějak reálně :-) Takže ano, je třeba o tom přemýšlet a ano, je třeba o tom psát a ano, je třeba o tom mluvit, ale tak nějak nohama na zemi. Ono to v realu vypadá fakt jinak než to líčí v The Simpsons, South parku a v Pánovi prstenů ....

  • 9. 9. 2017 19:11

    RedMaX

    Jako nechcete ty podcasty zkratit, ja dnes vydrzel 13 minut a pak jsem dal konec a furt jste kecali o tom samym. :-)
    Jo a na zacatku mate nejakou chybu, neco vam tam piska.

    Jinak souhlas, obcasne zkousim vyhledavat v Duckduckgo a v Bingu a oboji porad umi hledat dost dobre anglicky, ale vyhledat cesky se proste ani jeden na Google nechytaj. Podle me ma Google lepsi cesky hledani nez Seznam, takze kdyby Google vyhledavac nebyl, musel bych to resit Seznam + Duckduckgo. No a Youtube je nenahraditelnej, to je proste fakt.

    Jinak jakozto majitel Androidu pouzivam tisic dalsich sluzeb Googlu, protoze Android je proste s Google sluzbama svazanej, takze to jste mozna uplne nevypichli, ze krome Youtube je dost zasadni i Android. A to nerikam jako fanousek, to rozhodne NE. Android pouzivam proto, ze v podstate musim, vyjma Apple iPhone proste nic jinyho relevantniho, kde by chodili aplikace neni. Bohuzel.

    Jeste k prohlizecum, presel jsem na Vivaldi, nastesti na nem funguje Cnews. Predtim jsem pouzival Pale Moon, ale pres mych nekolik zadosti jste nedokazali Cnews na Palemoonu zprovoznit. Ono je to pak pro ty alternativni browsery tezky, kdyz vetsina webu jede na Chrome+Firefox. A na zbytek se z vysoka kasle, ze jo!!!

  • 16. 9. 2017 15:38

    regine

    Ne vše čtěte s anglickou fonetikou japonské judo je judo a ne džudo:
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Qi_(standard_bezdr%C3%A1tov%C3%A9ho_nab%C3%ADjen%C3%AD)
    A bezdrátové nabíjení jsme dělali na VUT v Brně v 70tých letech - no bez jádra je obrovská ztráta.
    Je to ten známý ftip, jak odstranit ztráty v jádře transformátoru. ;-) , že kluci z brněnského VUT?
    A ještě pošteníčko OLED
    https://cs.wikipedia.org/wiki/OLED

  • 10. 9. 2017 15:35

    spacewolf

    Redmarx: Vse na internetu co ma nejakou firemni zastitu pokud to neni samotna stranka produktu tak je vytvoreno jen za ucelem prodeje reklamy cnews.cz nevyjimaje. Nebo snad tu platis za obsah?

    Proc google uspel? Kvuli lidske lenosti, vse dulezite az na fb ma pod sebou. A je to zadarmo.

    Alternativa k Androidovi je ale pro line a zhyckane uzivatele je to pod jejich rozlisovaci schopnost. Jak bylo znineno v rozhovoru vymyslel si apky na web a kdyz pak chces jit jinam uz to nemas a chybi ti to. Co si nikdy nepoznal to ti nechybi. Proc pouzivas Vivaldi jako prohlizec? Protoze jine prohlizece neznas? A kevsemu je to proprietalni balast na open source chromiu. Proc nepouzivas ten rovnou? U open source mas aspon nejakou jistotu ze tam nebudou prasarny. A to ani neresim jaky prasarny jsou zabudovany do HW. "Konspirator, konspirator!!!" Pockejte az bude Google nebo presneji jeho materska spolecnost, co byla zalozena 2015 a nenese nazev Google, zakladat vojenskou divizi spolecnosti.

    K vyvoji webovych stranek - udelas stranky, otestujes to na Firefoxu, Chromu, mozna jeste na Exploreru a seres na dalsi testovani na jinych prohlizecich. Bud nohama na zemi. Jsi linej a chces prachy. Nemusis se urazet, je to prirozena lidska vlastnost. Proc bys mel delat optimalizaci pro jedno procento uzivatelu alternativnich prohlizecu?

    Na zaver co nebylo receno v rozhovoru: Proc to vlada USA Googlu, Facebooku a jinym toleruje. Ty nasbirane informace o lidech predavaji informacnim sluzbam USA a ty pak prihmouri oci. Kdo neveri vygooglete si jmeno Snowden.

    Zamysleni na zaver: Proc osazenstvo v rozhovoru nejde radsi delat Youtuberaky na Youtube? Kvalita a informacni hodnota rozhovoru je stejna jako od Youtuberaku vekem do 18 let.

  • 9. 9. 2017 14:31

    Zann (neregistrovaný)

    Oh, kde já mám do důchodu mladej .-) Do front se zásadně neřadím ... do žádných ... přijde mi to jako stádo a já stáda nemám rád .... a v "Kaufu" jsem byl dvakrát vživotě ... služebně, páč vymetání "sozialer Filialen" taky není úplně moje parketa ;-)
    PS: A k věci něco máš? Asi né ...

  • 10. 9. 2017 22:09

    Zann (neregistrovaný)

    Tak tomu říkám slovo do pranice, na to bych neměl koule ani já poslat "osazenstvo" ... na Youtube a ještě to zdůvodnit :-D A ne že bys neměl pravdu. A proč vohnout nepoužívá místo Vivaldi rovnou Chrome? No protože o Vivaldi kromě toho že se to jmenuje Vivaldi ví úplné ho**o ... a nejen o Vivaldi :-D Dobrý, fakt skvěle jsi to napsal ...